Slovenija
14440 ogledov

Lahko zima spet zamahne v začetku aprila?

Sneg
Zadnji dan koledarske zime, na Kredarici pet metrov snega. In še bo snežilo, tudi v nižinah.

Vremenoslovci za danes napovedujejo zmerno do pretežno oblačno vreme, predvsem na jugovzhodu države bo občasno rahlo snežilo. "Burja na Primorskem se bo zvečer krepila," pravijo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija." 

Jutri bo sprva oblačno, ponekod v južni Sloveniji bo rahlo snežilo. "Čez dan se bodo oblaki ponekod trgali," napovedujejo pri Arsu. "Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 8 stopinj Celzija."

OPOZORILO AGENCIJE ZA OKOLJE
Burja na Primorskem se bo v torek zvečer znova krepila. Najmočnejši sunki bodo na izpostavljenih mestih od torka zvečer do četrtka zjutraj nad 100 km/h.ž

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia
V četrtek bo povečini sončno, veter bo slabel. "Še bo hladno," še pišejo pri Arsu. "V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo."

Prihodnji teden nekoliko višje temperature

Dodajajo, da bo od petka do nedelje na vreme pri nas vplivalo šibko območje visokega zračnega tlaka. "V začetku novega tedna pa naj bi se nad zahodnim Sredozemljem poglobilo ciklonsko območje, katerega pot proti vzhodu je še negotova," razlagajo pri Arsu. 

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Suho in deloma jasno vreme bo vsaj do nedelje popoldne. "Nato se bo do vključno torka verjetnost za padavine prehodno povečala, v sredo pa naj bi se postopno zjasnil," še napovedujejo pri Arsu. "Dnevne temperature bodo postopoma višje, vendar bo v celotnem obdobju še vedno prehladno za drugo polovico marca."

Na Kredarici pet metrov snega

Pri vremenskem portalu Ciklon.si, ki objavlja tudi srednjeročno vremensko napoved pa pravijo tudi, da "ni izključeno, da zima zamahne spet v začetku aprila".  A do tedaj je še nekaj časa, vremenske napovedi so še nezanesljive. 

Svet Accuweather: Čaka nas ekstremna pomlad

Sicer pa vse kaže, da bomo imeli dva zaporedna meseca, februar in marec z nižjimi temperaturami od povprečja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Lavdan 09:37 21.marec 2018.

    Kajfeževa bo morala začeti govoriti o globalnem zmrzovanju, če bo šlo tako naprej.

  • alojzr 19:52 20.marec 2018.

    Dokazov za globalno segrevanje je vedno več in več... za kidati.

  • francl12 18:32 20.marec 2018.

    ja zadnje čase je res noro, zemlja se segreva da bomo vsi poflikali. Zdaj mi je že pri -10 stopinj vroče! Se bom moral it mal v bohinjsko jezero ohladit!