Slovenija
15 ogledov

Lahovnika za pričo

null Žurnal24 main
Franc Pukšič v Državni zbor vložil predlog, da se na prihodnji seji parlamentarne preiskovalne komisije na temo Ultre Mateja Lahovnika določi za pričo.

Poslanec SLS Franc Pukšič, sicer član preiskovalne komisije, ki se ukvarja z ravnanji ministra za visoko šolstvo Gregorja Golobiča, je predsedniku te komisije Rudolfu Petanu podal predlog, da komisija na naslednji seji zasliši tudi zdaj že nekdanjega ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika.

Pukšič ob tem izpostavlja Lahovnikovo pismo premierju Pahorju, v katerem je takrat še gospodarski minister opozoril na nepravilnosti v zvezi z delovanjem Golobiča. Pukšič tako meni, da bi lahko Lahovnik preiskovalni komisiji kot priča lahko podal koristna dejstva za preiskovalno delo komisije.

Pukšič za zdaj Lahovnika predlaga kot pričo, ne izključuje pa, da bi v prihodnje predlagal tudi izvedbo soočenja med Lahovnikom in Golobičem.

Predlog, da Lahovnik priča pred komisijo, je sicer podal že Golobič sam; včeraj je povedal, da je svojega pooblaščenca na Petanovi preiskovalni komisiji prosil, da pridobi Lahovnikovo pismo in privede Lahovnika pred komisijo, kjer naj priča o tem, kar je zapisal v pismu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.