Slovenija
28 ogledov

Lampiončki v polnem teku

Lampiončki v polnem teku
1/15
Žurnal24 main
V študentskem kampusu na Gosposvetski cesti so se pričele tradicionalne študentske igre Lampiončki. Letos praznujejo 31 let in so že desetletja stalnica, namenjena športu in druženju študentov.

Prireditve, ki jo organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru in je po njihovih besedah prerasla v "edini pravi študentski praznik v Mariboru", se vsako leto tradicionalno udeleži tudi do deset tisoč ljudi. K tradiciji pa očitno sodi tudi vreme, ki se zadnja leta na ta dan vedno nekoliko skisa, kar pa množice študentov prav nič ne moti. Zaenkrat sicer dežnih kapelj še ni. Organizatorji obljubljajo pester družabni program, popestren s koncerti številnih glasbenih skupin.

Fotografije dogodka si oglejte TUKAJ.

Zvečer koncertno dogajanje
Ves popoldan bodo tako študenti tekmovali v različnih športnih in zabavnih igrah, zvečer pa se bo zabava preselila pred Mariborski otok, kjer so pripravljeni kar trije glasbeni odri. Na glavnem odru bodo nastopili Big Foot Mama, Mi2, Tinkara Kovač, Happy Ol' McWeasel in Blow Up ter zmagovalci natečajev Šourock in Škisolov. Na elektronskem odru se bodo predstavili znani ustvarjalci elektronske glasbe, tako imenovani Mariborski oder pa bodo zasedli mariborski glasbeni ustvarjalci.

Do prizorišča z brezplačnim avtobusom
Vstop na Lampiončke je prost in tudi letos je poskrbljeno za brezplačen krožni avtobusni prevoz, ki središče mesta povezuje z obema prizoriščema, zato organizatorji študente pozivajo, da jeklene konjičke pustijo doma. Danes sicer ni predavanj in izpitov, saj Lampiončki vedno sovpadajo z dnevom študentov Univerze v Mariboru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.