Slovenija
30 ogledov

Laško bi kupili Američani

Pivo in cvetje razigral Laško Foto:Alen Zulić
Družba Eatons Capital je objavila namero, da bo podala prevzemno ponudbo za nakup delnic Pivovarne Laško. To bi otežilo prodajo Mercatorja.

Eatons Capital bo najkasneje v mesecu dni po objavi te prevzemne namere objavil prevzemno ponudbo za nakup delnic ciljne družbe Pivovarna Laško.

Uprava Laškega ne sme narediti "zadev, ki bi otežile prevzem", je za STA pojasnil nekdanji direktor urada za varstvo konkurence Jani Soršak, ki je dodal, da je ena od teh tudi ta, "da razpolaga z znatnim premoženjem podjetja". Na vprašanje, kaj to pomeni za prodajo večinskega deleža Mercatorja, je pojasnil, da lahko pride do prodaje delnic Mercatorja, vendar mora to potrditi skupščina.
Pivovarna Laško je med družbami in bankami, ki prodajajo 52,10-odstotni delež Mercatorja. Družbe iz skupine Pivovarna Laško imajo v lasti 23,34 odstotka te največje slovenske trgovske družbe.
Komentarjev 6
  • privat 07:47 22.december 2011.

    kaki američani...to so naši tajkuni!! Podobne zgodbe smo že imeli..kanadčani bojo kupili Avto _kočevje, britanci viator-vektor....danes pa teh mogočnih firm ni več!! Kaj dela naša policija?? Aja nadzira cestno prometne prekrške!!

  • tralala 07:42 21.december 2011.

    ovca pobrita. Začni razmišljati s svojo glavo. Dejstva te ne ganejo, te morda hujskanje? Še dobr, da si pristaš Gologlavca - s takim primitivcem, kot si ti, si ne želim izbirati iste politične opcije, ker bi me bilo SRAM. RETARD!<br ...prikaži večSMRT FAŠIZMU - NE JANŠIZMU.

  • Žurnalček 23:41 20.december 2011.

    Ma ne moreš verjeti kakšen finačno-gospodarski mag sem jaz .Prodajo Laškega s tem , da se izdvoji Merkator sem predlagal pred 3 dnevi nazaj, z obrazložitvijo , da Laško sploh ne potrebujemo, ker imamo Union, ki ga je pa bolje ...prikaži več žrtvovati kot pa Merkator, če se tudi Uniona ne da izvojiti..