Slovenija
36 ogledov

Laško bi prodalo tudi četrtino Mercatorja

Žurnal24 main
Pivovarna Laško je pripravljena prodati tudi le 25 odstotkov Mercatorja. Zainteresirani za nakup 48,34-odstotnega deleža lahko svoje ponudbe še izboljšajo.

Zainteresirani za nakup 48,34-odstotnega deleža družbe Mercator v lasti skupine Pivovarna Laško in Infond Holdinga lahko svoje ponudbe izboljšajo do 31. marca. Prodajalci pa so pripravljeni prodati tudi le 25 odstotkov Mercatorja, ne zgolj celotnega deleža, so sporočili iz Pivovarne Laško.

Postopek prodaje Mercatorja se nadaljuje, zatrjujejo v Laškem in zavračajo navedbe današnjegaDnevnika, da pivovarna ustavlja postopek prodaje polovice Mercatorja. Časnik je v svoji današnji izdaji zapisal, da je pivovarna ponudnike obvestila, da je naprodaj samo še četrtina Mercatorja.

Po navedbah Dnevnika naj bi prodajalci pričakovali, da bodo delnico prodali po bistveno višji ceni od trenutne tržne, ki znaša 150 evrov, in od cen, ki so jih interesenti ponudili v nezavezujočih ponudbah. Obenem časnik sklepa, da so "našli sebi prijateljskega kupca, ki bi začasno odkupil delež v naši največji trgovski družbi". Pri tem omenja družbo Orbico, ki naj bi bila povezana s Šrotovo svetovalko Andrijano Starina Kosem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.