Slovenija
9807 ogledov

Lastnik Telemacha s sodno odredbo nad Telekom

televizija daljinec
United Media s sodno odredbo proti Telekomu Slovenije zaščitila pravice za prenose tekem UEFA Lige narodov

"Okrožno sodišče v Ljubljani je 13. novembra 2020 na podlagi predloga družbe United Media izdalo začasno odredbo proti Telekomu Slovenije, namenjeno zaščiti ekskluzivnih pravic za prenos nogometnih tekem UEFA Lige narodov," so sporočili iz United Media, sestrske družbe Telemacha. 

"Družba United Media je v Sloveniji imetnica pravic za prenos nogometnih tekem UEFA Liga narodov in ima na tem območju edina pravice za njihovo razširjanje. Telekom Slovenije je te pravice kršil, saj je preko tujih televizijskih programov in na svoji TV platformi brez ustreznega dovoljenja ali licence družbe United Media predvajal navedene tekme," so pojasnili. 

Če bo Telekom kršil sodno odredbo, ki mu prepoveduje predvajanje vseh tekem Lige narodov v sezoni 2020/2021 na vseh televizijskih programih in spletni TV platformi, mu lako sodišče izreče denarno kazen v višini 50.000 evrov.

Po neuradnih informacijah pa so od septembra prek spletne aplikacije Tvin prenašali tekme, za katere niso imeli dovoljenja.

"O tem, ali so bile pravice družbe United Media, S.a.r.l., Luksemburg, resnično kršene ali ne, pa bo sodišče šele odločalo, in sicer v sodnem postopku. Začasna odredba še ni pravnomočna. Glede na navedeno in dejstvo, da gre za odprt sodni postopek, v Telekomu Slovenije zadeve vsebinsko ne moremo komentirati," so nam odgovorili v Telekomu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Build_NEK2 17:26 20.november 2020.

    Edini pravi operater je Megatel. Noben ga ne pozna, a je vreden zlata. Super custumer support, tehnologija vrhunska. Priporočam.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 16:31 20.november 2020.

    Prav je tako saj so letos marca Telekom T-2 in A-1 prenehali z oddajanjem sport klubovih kanalav brez,da bi znižali naročnino!! Tako so svojim naročnikom obrnili hrbte in si prisvojili denar!! Ko sem jih vprašal na T-2 so mi odgovorili,da ...prikaži več je to njihova pravica,ki je navedena v drobnem tisku!! Edino Telemach še ima te športne kanale in mislim,da bo vsak kateremu šport nekaj pomeni odšel k njim!! Sedaj pa seveda nelegalni prenosi!!

  • Avatar Lion007
    Lion007 15:34 20.november 2020.

    Prav jim je. Kaj pa kradejo pravice drugih???