Slovenija
16 ogledov

Lažen bombni preplah

Žurnal24 main
Na ljubljanskem OKC so nam potrdili, da so dobili informacijo o tem, da naj bi bila v Cankarjevem domu bomba. Preplah je bil lažen.

''OKC PU Ljubljana je bil okoli 19.50 ure obveščen, da so v objektu, ki ga omenjate prejeli obvestilo oziroma grožnjo o nastavitvi eksplozivnega telesa. Policija je izvedla ukrepe, ki so predvideni ob takšnih najavah. Ekplozivnega telesa, naprave ali sumljivega predmeta niso našli,'' je za zurnal24.si pojasnil Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma, da je bilo storjeno uradno pregonljivo kaznivo dejanje (Zloraba znamenj za pomoč in nevarnosti po 309. členu Kazenskega zakonika). O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Preplaha ni bilo čutiti
V času slavnostne seje v državnem zboru je bilo v okolici Cankarjevega doma več policijskih vozil, policisti pa so po naših informacijah pregledovali med drugim tudi grmovje okoli bližnjih stavb.

V samem Cankarjevem domu v času proslave po besedah naše sodelavke ni bilo mogoče zaznati, da bi se dogajalo kaj neobičajnega. Informacijo o bombnem preplahu v Cankarjevem domu potrdili tudi nekateri uslužbenci, ki so delali na sprejemu po današnji proslavi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.