Slovenija
50 ogledov

Lažna prijava o pedofilu

Vzgojitelja je del nezadovoljnega kolektiva lažno obtožil pedofilije. (Foto: Rde Žurnal24 main
Debeli rtič. Vzgojitelja je del nezadovoljnega kolektiva lažno obtožil pedofilije.

"Policija je ugotovila, da je prijava o pedofilskem vzgojitelju v letovišču Rdečega križa na Debelem rtiču lažna. Spisali naj bi jo kar njegovi kolegi, ki so se manj ukvarjali z otroki, kot po krivem obtoženi prizadevni vzgojitelj. Za to bi lahko bili tudi kaznovani," je poročala televizija Koper. O prijavi pedofilije na Debelem rtiču smo sicer poročali pred prazniki, prvega maja pa smo objavili tudi vzgojiteljevo plat zgodbe.

Kolektiv razdvojen
Pojavili so se tudi očitki na račun direktorice letovišča Karmen Karba in njenega vodenja ustanove. Neuradno je slišati, da del zaposlenih napoveduje stavko, nekateri pa napovedujejo tudi ovadbe in tožbe zaradi domnevnega mobinga.

Generalni sekretar Rdečega križa Janez Pezelj je za Žurnal potrdil,da so zaposleni na Debelem rtiču razdeljeni na dva tabora, prvi direktorico podpira, drugi pa je z njenim vodenjem nezadovoljen. "Res je, da so nezadovoljni govorili o možnosti stavke in da je del napovedal tožbo. Na to temo smo se sestali tudi s predstavniki sindikata, s katerim smo imeli zelo konstruktiven sestanek. Kasneje smo imeli skupni sestanek na Debelem rtiču, na katerem smo sklenili, da v mesecu dni zadevi pridemo do dna," še napoveduje Pezelj.

V ponedeljek pa so se z direktorico tudi dogovorili, da bo do petka oblikovala svoje dokončno videnje nadaljnjega sodelovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.