Slovenija
28 ogledov

Le Bratuškovi niso dovolili dodatnega dela

Glasovanje o mandatarju Saša Despot
Mandatno-volilna komisija je danes zavrnila le prošnjo Alenke Bratušek, da bi poleg dela v parlamentu opravljala tudi dodatno dejavnost.

Poslanci lahko poleg poslanskega dela v parlamentu opravljajo še dodatno delo, če gre za zahtevnejša strokovna, znanstvena, pedagoška ali raziskovalna dela. Osemnajst poslancev je zaprosilo za možnost opravljanja dodatnega dela, a le nekdanji mandatarki Alenki Bratušek mandatno-volilna komisija ni odobrila možnosti do petinskega opravljanja dodatnega dela.

Poslanec Združene levice Matjaž Hanžek je pojasnil, da Bratuškova ni navedla, ne kje bo delala,  ne kaj bo delala, zapisala je le, da bi dodatno delo opravljala na področju svojega preteklega delovanja, zato je Hanžek pripomnil: "Če bo delala na preteklem področju, ali to pomeni, da bo petinska predsednica vlade?“. Sedem poslancev je glasovalo proti prošnji Bratuškove, le šest pa za.

V obsegu petine petine polnega delovnega časa bodo lahko dodatno delo opravljali Milan Brglez na fakulteti za družbene vede, Jelka Godec na Ljudski univerzi Šentjur, Bojan Dobovšek bo poučeval in raziskoval na mariborski varnostni fakulteti, Tomaž Gantar bo delal v bolnišnici v Sežani, Vinko Gorenak na ljubljanski varnostni fakulteti, Irena Grošelj Košnik bo psihološke dejavnosti opravljala v okviru nevladne organizacije Šent, Mitja Horvat bo deloval na pravni fakulteti, Marjana Kotnik Poropat bo opravljala delo poravnalke v kazenskih zadevah, Simona Kustec Lipicer bo delala pri fakulteti za družbene vede in upravni fakulteti. Jasna Murgel bo delovala na področju založništva, Jasna Sluga bo igrala v Slovenskem ljudskem gledališču v Celju, Ivan Škodnik bo deloval pri ljudski univerzi v Velenju, Violeta Tomič bo še naprej opravljala delo igralke. Franc Trček bo opravljal pedagoško delo na več univerzah, Vesna Vervega bo delala na Državnem izpitnem centru. Poslanec Peter Vilfan pa bo še naprej opravljal novinarsko oziroma komentatorsko delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.