Slovenija
9 ogledov

Le dva ponudnika

V četrtek bo znano, kaj ponujajo Madžari in kaj Nemci. Če nobena ponudba ne bo p Žurnal24 main
V dobrem mesecu sta le dve podjetji pokazali zanimanje, da s svežim kapitalom vstopita v sladkovrško tovarno papirja, pa čeprav je bil poziv poslan na več kot 60 naslovov in objavljen tudi v tujih medijih.
"Ponudbo sta oddali madžarsko podjetje Paper and More in nemški Horgen. O vsebini bomo razpravljali prihodnji teden na seji nadzornega sveta," pravi Bojan Rajtmajer, predsednik uprave Palome.

Neuradno smo izvedeli, da v Palomi s prispelima ponudbama niso zadovoljni. Paper and More naj bi ponudil premalo, sicer pa naj bi bil sam v finančnih težavah, nemški Horgen pa ima na leto le dobre tri milijone evrov prihodka. Paloma letos načrtuje 89 milijonov. Na mestu je vprašanje, ali ima Horgen sposobne vire za vlaganje. "Prav bi bilo, da nas dokapitalizirata lastnika, Kad in Sod, ki sta največja krivca za nastali položaj, saj sta onadva postavljala upravo Palome v zadnjih 15 letih in vsaka je do zdaj zgolj izčrpavala podjetje," zatrjuje Jože Korotaj, predsednik sveta.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.