Slovenija
75718 ogledov

Le nekaj dni po prisegi Pirc Musarjeve je možu na račun kapnilo 3 milijone evrov

Nataša Pirc Musar
1/4
Anže Petkovšek Nataša Pirc Musar, ki je bila v drugem krogu predsedniških volitev 13. novembra izvoljena za predsednico republike, je na današnji slavnostni seji DZ zaprisegla kot predsednica republike.
Le nekaj dni po tem, ko je Nataša Pirc Musar postala predsednica republike, je njen soprog Aleš Musar podpisal pogodbo, ki mu je prinesla tri milijone evrov, piše portal Necenzurirano.

Na državni praznik 26. decembra je Musar izstopil iz podjetja, prek katerega je bil dolgo solastnik ene najbolj zaželenih nepremičnin v Ljubljani. Po podatkih portala Necenzurirano gre za 24.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče v ljubljanskih Mostah, ki ga je Musar pred 15 leti pridobil s poceni nakupom nekdanje tovarne gradbenih strojev SCT Strojegradnja.

"Ko jo je pozneje skupaj s poslovnimi partnerji poslal v likvidacijo, je delo izgubilo 127 ljudi. Na pogorišču je ostalo veliko zemljišče v Musarjevem solastništvu. Za svoj del je zdaj na bančni račun v Nemčiji prejel skoraj tri milijone evrov," so zapisali. 

Nataša Pirc Musar | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kot vse kaže je Musar s poslom namenoma počakal, da se je tekma za predsednico republike zaključila. Musar je med volilno kampanjo svoje soproge namreč zamolčal solastništvo zemljišča. Poslovnež, ki je obogatel v številnih privatizacijskih zgodbah v Sloveniji in na Balkanu, je takrat priznal le, da je lastnik družinske hiše, sedem let starega avtomobila, 100.000 evrov vrednega starodobnika in nemške družbe Aulon, ki ima v lasti tudi Rusko dačo. Navedel je še, da ima za 800.000 evrov finančnih naložb in dobrih 10 tisočakov na banki, še ugotavljajo novinarji portala Necenzurirano. Več o poslu Aleša Musarja lahko preberete na tej povezavi.

Nataša Pirc Musar | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 64
  • Naklonsky 09:49 10.januar 2023.

    ... "na bančni račun v Nemčiji prejel skoraj tri milijone.." . Da, in tudi maseratija imata v Nemčiji... in vse dajatve plačujeta v Sloveniji...zelo zanimivo, kako jima vse to uspeva!

  • jakec1575 20:42 05.januar 2023.

    Ce je bil stecaj in upniki poplacani potem je legalno. Likvidacija brez stecaja je kriminal.

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 19:40 05.januar 2023.

    Zakaj ni bila parcela predana v DUTB da bi poplačali dolgove od STC? To je čista kraja Aleš !