Slovenija
10 ogledov

Le peščica proti Mišiču

koper
1/6
N. Č.
Za danes napovedanega protesta proti "korupciji, tajkunskim šerifom in plenilskim elitam" se je na Titovem trgu v Kopru udeležilo le nekaj več kot deset ljudi.

Ti naj bi v nadaljevanju pripravili shod do vhoda v Luko Koper. Povod za protest je bilo namreč imenovanje Gašparja Gašparja Mišiča za predsednika uprave Luke v začetku tedna.

Na družabnem omrežju Facebook je sicer svojo prisotnost na shodu "Okupirajmo Titov trg" napovedalo okoli 140 ljudi. Pobudniki protesta so na spletu zapisali, da imajo dovolj korupcije in norčevanja iz ljudi ter da so prejšnji protesti dosegli le kozmetično spremembo: "Zamenjala se je ena skupina lopovov, prišla je druga. Edina razlika je, da nam sedanji lažejo z nasmeškom na obrazu, medtem ko nam uničujejo prihodnost."

"Naj bo Mišič novi Kangler, ki bo zanetil naslednji val vstaj," so med drugim zapisali.

Nov protest VLV

Zaradi koruptivnega kadrovanja v državnih in občinskih podjetij, katerega naj bi bile zadnje kadrovske spremembe v Luki Koper le nov dokaz, pa prihodnji teden pred vlado napovedujejo protest tudi v gibanju Vseslovenska ljudska vstaja.

V zvezi z imenovanjem Mišiča na čelo Luke Koper so se danes v skupnem sporočilu za javnost oglasili tudi v Odboru za pravično in solidarno družbo in Solidarnosti. Oboji opozarjajo, da težava ni samo v imenovanju "očitno nemoralnega politika in strokovnjaka z vprašljivimi vodstvenimi kompetencami" za prvega človeka Luke. "Razkol med člani nadzornega sveta Luke Koper v postopku odločanja in izjave predstavnikov vladajoče politike pričajo o tem, da je celoten postopek potekal v interesu zasebnih ciljev političnih strank vladajoče koalicije ali posameznikov namesto s potrebno odgovornostjo za skupni interes slovenske družbe," so še poudarili.

Komentarjev 7
  • dragec 15:21 01.september 2013.

    Tvoja stranka SDSovska je krompirjeva stranka

  • mph 10:55 31.avgust 2013.

    sicer smo Slovenci za generacij kar pomnijo nonoti, ampak ne morem reči, da me to naredi bolj človeka kot druge. Kulture so pač različne, marsikje precej tuje in lahko moteče, to se strinjam.Ampak nič ni tako hudega, kot ...prikaži več živeti med tolikimi domačimi izdajalci, ki so izdali enkrat svoj lasten narod in ki jim je to še v ponos kot kaže.

  • mirko 09:43 31.avgust 2013.

    Tudi v Ljubljani ni nič boljše, vsaj kar se strogega centra Ljubljane tiče je več kot polovica južne drhali. Če pa greste v Štepanjsko naselje ali Moste tam jih je pa 90%. Če greste čez vikend na osrednjo Ljubljansko tržnico, ...prikaži večo, boste hitro ugotovili kakšen pogovorni jezik prevladuje na tržnici in okoliških kafičih. Boli njih ku... za slovenščino, počutijo se kot da so na jugu.