Slovenija
38 ogledov

“Le” policijska verzija

V tej hiši je bila najemnica tožilka Janja Hvala; s stanodajalcem sta policiji d Žurnal24 main
Davki. Tožilka, ki preganja Popoviča, zanika sodelovanje pri domnevni davčni utaji.
Obravnava preložena

Za en teden. Za včeraj je bila razpisana nova obravnava v procesu glede domnevne davčne utaje Borisa Popoviča, a je bila prestavljena za en teden. Davčni izvedenec Darko Končan mora namreč proučiti dodatno gradivo, ki ga je sodišče dobilo v ponedeljek.

Tega pravzaprav niti ne želim komentirati. Kje je Popovič sploh dobil uradni zaznamek policije? Ti zapisniki sicer niso bili podpisani ne s strani priče ne s strani obdolženca, v njih je policist lahko zapisal, kakor je pač razumel povedano. Svojo verzijo,” je povedala Janja Hvala, tožilka, ko smo jo zaprosili za komentar obtožb, da je pri najemu stanovanja na Strmi poti 32 v Kopru pred leti storila kaznivo dejanje davčne utaje.

Hvalova sicer vodi proces na koprskem okrožnem sodišču, v katerem je Boris Popovič osumljen utaje davkov. “Kje ima obraz, ta nepoštena tožilka, ki je sama utajila davek, pa meni očita, da sem to storil? Prepričan sem, da mojega primera ne more več imeti. Pričakujem, da bo tokrat kakšen tožilec končno razrešen,” je poudaril župan.

Različni zneski najemnine

V teh zapisnikih je policist zapisal, kakor je pač razumel povedano. Svojo verzijo.
Janja Hvala

Iz uradnega zaznamka policije, ki smo ga dobili v uredništvo, je razvidno, da je Janja Hvala v pogovoru s policisti leta 2003 povedala, da je stanodajalcu Miranu Laginji sprva plačevala pet tisoč tolarjev najemnine na mesec, nato pa po 45 tisočakov. Laginja je policiji povedal nekoliko drugače – sprva naj bi mu plačevala po 30 tisočakov, nato pa ji je najemnino povišal na 45 tisoč tolarjev. Pogodbe, potrdil o plačilu najemnin ali podobnega nista imela; zadevo naj bi uredila “po domače”, ker sta se poznala.

Poklicali smo tudi Laginjo, ki pa nas je razburjen odslovil, češ da tožilka že dolgo ne stanuje več pri njem. Zatrdil je, da ima vse potrebne papirje glede oddaje stanovanja in da se plačilu ustreznih davkov ni izognil. “Kar naj pokaže te dokumente, če jih res ima,” je komentiral Popovič.

Policijski zapisnik je sicer podpisala Nada Jakomin, kriminalistična inšpektorica, ki na policiji ni več zaposlena, je pa bila soproga nekdanjega komandirja koprske policijske uprave Iztoka Jakomina, ki je zdaj zaposlen na Rižanskem vodovodu Koper. Zaznamek policije pa je del gradiva, ki je nastalo, ko je bila Hvalova ovadena, češ da zlorablja svoj položaj na sodišču, na katerem se je za dediščino z bratom Brankom pravdal njen stanodajalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.