Slovenija
27 ogledov

Led prihodnji teden

“Hokejisti Triglava so spet na ledu,” je s treninga na Češkem sporočil glavni tr Žurnal24 main
Zlato polje. Lastniki bodo kljub zapletom odprli ledeno dvorano.

Led bo v dvorani na Zlatem polju prihodnji teden, je po petkovem sestanku v imenu konzorcija lastnikov napovedal Rado Vračko iz podjetja Expo biro. Dan pred tem ga je kranjska mestna uprava tudi uradno obvestila, da objekta ne bo odkupila.

Podžupan Igor Velov je v petek še enkrat potrdil, da Mestna občina Kranj (MOK) ponudbe za odkup ne more sprejeti: “Za občino je neugodna in ne rešuje bistvenih težav.” Vračka je z odločitvijo seznanil dan prej, konzorcij pa pozval, naj v skladu s pogodbo čim prej zagotovi led.

Grozi ji rušenje

Ledeni dvorani. Zaradi razveljavitve gradbenega dovoljenja ji grozi rušenje. Reši jo lahko sprememba podrobnega prostorskega načrta, ki bo po nekaterih ocenah morda januarja. Dvorana je v lasti konzorcija, v katerem so Expo biro, Kota in Cestno podjetje Kranj.

Vračko je temeljni argument MOK, da dvorane ne želi odkupiti, ker objekt nima urejenega statusa, označil za sprenevedanje. “Občina je tista, ki ni ustrezno uredila prostorskih aktov, ki bi omogočili dokončno legalizacijo,” je dejal.

Led vseeno bo
“Dvorana je bila postavljena za razvoj kranjskega hokeja, česar ne nameravamo ovirati, bomo pa naredili vse, da bomo zaščitili svoje ekonomske interese,” je zagotovil Vračko. Na vprašanje, ali ima v mislih tožbo, je dejal, da je za zdaj ne nameravajo vložiti, bodo pa nedvomno razmislili tudi o tej možnosti.

Medtem so hokejisti Triglava led poiskali na Češkem. “Če bi vedeli, da bo v Kranju led 10. avgusta, potem na Češko ne bi šli,” je povedal glavni trener Gorazd Drinovec.

Zaradi neizdelanega ledu imajo dodatne stroške. Za gostovanje na Češkem so odšteli 29 tisoč evrov, pri čemer so 80 odstotkov oziroma po 300 evrov plačali starši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.