Slovenija
20 ogledov

Lenarčič na poti čez Atlantik

Atlantik Benjamin Skaleras  
Matevž Lenarčič je danes poletel čez Atlantik. Etapa naj bi trajala 11 ur.

„Slabo vreme po pristanku na letališču Gander je narekovalo, da bo njegov čez atlantski let zamujal za nekaj dni. Včeraj zvečer 21 maja se je pokazala ugodna vremenska napoved in Matevž se je odločil, da bo načrtovani prelet Atlantika poizkusil izvesti naslednji dan. Ob 07:40 zjutraj je zagnal motor in ob 07:58 že bil v zraku, na poti proti Irski. Vzletno pristajalna steza je bila nekoliko mokra zaradi dežja, ki je padal ponoči. Zaradi polne obremenitve letala, je počasneje pridobival vzletno hitrost, vendar se kljub temu uspešno dvignil v zrak in sedaj nadaljuje svojo začrtano pot,„ je danes na spletni strani zapisala ekipa Matevža Lenarčiča.

Etapa, ki se je začela v mestu Gander v Kanadi, končala pa se bo v Killarnyju na Irskem, bo trajala približno 11 ur.

Na poti od že mesec dni

Lenarčič podvig s preletom Severnega tečaja načrtuje v osmih do desetih etapah. Letel bo od Tromsa, prek Svalbarda in Arktike do Kanade, od koder se namerava čez Atlantski ocean podati na Irsko in naprej proti domu. S postanki naj bi podvig trajal tri do štiri tedne, vendar je to le ocena, saj bo Lenarčič čakal na primerno vreme. Na poti je že od 22. aprila letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.