Slovenija
3 ogledov

Lenarčič preletel Atlantik

Matevž lenarčič Saša Despot
Matevž Lenarčič je uspešno preletel Atlantski ocean. V Braziliji so ga sprejeli novinarji in slovenska veleposlanica v Braziliji Milena Šmit.

Lenarčič je proti Braziliji odletel iz Maroka. "Polet je potekal brez težav in po pristanku Matevža je bil ta toplo sprejet s strani številnih novinarjev in slovenske veleposlanice v Braziliji Milene Šmit v družbi dveh slovenskih prijateljev in nekaterih podpornikov poleta," so zapisali v sporočilu za javnost v WorldGreenFlight.

Dodali so, da se Matevž počuti dobro in da je po stresnem dnevu v zraku že na poti v hotel. "Dolg spanec bo zelo dobrodošel."

Lenarčič je z ljubljanskega letališča Jožeta Pučnika proti Maroku z ultralahkim letalom Virus SW 914 podjetja Pipistrel poletel v nedeljo. V treh mesecih bo letel čez 60 držav na sedmih celinah, na 100.000 kilometrov dolgi poti pa naj bi preletel Antarktiko in Mount Everest, šestkrat prečkal ekvator, fotografiral površje in opravljal različne raziskave.

290 kilogramov težki Virus lahko leti preko Mount Everesta in v temperaturah od –50 stopinj Celzija do 50 stopinj Celzija, opremljen pa je tudi s padalom za reševanje letala, je pojasnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.