Slovenija
14214 ogledov

Lenarčiču resor za ribolov in pomorstvo?

Državni sekretar za evropske zadeve Janez Lenarčič Žurnal24 main
Po neuradnih informacijah Lenarčič ne bo dobil resorja, ki a je želel Šarec

Nemški Spiegl je včeraj objavil neuradni seznam razdelitve resorjev nove Evropske komisije, ki jo bo vodila Nemka Ursula ⁦Von Derleyen. Glede na ta seznam, take informacije so dobili tudi drugi novinarji, naj bi komisarja za širitev dobila Hrvaška in ne Slovenija, kot je želela vlada Marjana Šarca.

Slovenski kandidat za komisarja, vodja veleposlaništva pri EU Janez Lenarčič naj naj bi prevzel resor za ribištvo in pomorstvo. Saj je julija med zanimivimi resorji izpostavil raziskave, okolje, regionalno politiko, digitalizacijo, širitev in mednarodno sodelovanje.

Avstrija bi prevzela notranje zadeve, Belgija pa proračun. 

Ker gre za neuradni seznam, političnih odzivov in komentarjev ni, vseeno pa se je z razlago, zakaj je predsednica Evropske unije ravnala tako, oglasil poslanec SD Matjaž Nemec, ki je neuspešno kandidiral za evropskega poslanca.  

Z novo predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyense je Janez Lenarčič prvič uradno pogovarjal v petek. "Veseli me, da je novoizvoljena predsednica komisije potrdila uvrstitev moje kandidature na seznam bodočega kolegija komisark in komisarjev. Nemudoma po objavi njenega predloga se bom temeljito posvetil pripravam na predstavitev v pristojnem odboru," je sporočil po srečanju. 

 Evropskega parlamenta."Glede na neuradni seznam, ki je zakrožil med novinarji, bi bili ostali resorji nove Evropske komisije razdeljeni tako:
Bolgarija- izobraževanje in kultura

Ciper- zdravje, varstvo potrošnikov

Češka- pravna država, demokracija

Danska - digitalna industrija

Estonija- razvojno sodelovanje

Finska - gospodarstvo, finance

Francija - konkurenca

Grčija - obramba in vesolje

Irska- trgovina

Italija - industrija in notranji trg

Latvija - energija

Litva - raziskave

Luksemburg - finančne storitve

Malta - pravo

Madžarska - civilna zaščita in humanitarna pomoč

Nizozemska - podnebni ukrepi

Poljska - kmetijstvo

Portugalska - regije

Romunija - transport

Slovaška - varnost

Slovenija pomorska politika in ribištvo

Španija - zunanje zadeve

Švedska - zaposlovanje

 

Komentarjev 21
  • Marcel Pravnik 11:34 09.september 2019.

    Se bo lahko ukvarjal z kaznimi ribičem s Hrvaške in Slovenije. Lahko bi kar pritožbe reševal, bi imel vsaj eno resno delo

  • Marcel Pravnik 11:03 09.september 2019.

    Hvala bogu, da ni Slovenija dobila širitve EU, ki je naslednjih 20 let ne bo. Lahko pa se bo bodoči komisar "za ribu" poglobil v uresničevanje evropskega prav glede ribištva v severnem Jadranu. Je pa tudi res, da sedaj smo ...prikaži večmo imeli res dobre resorje IN KAJ SMO IMELI OD TEGA??????????????????????????????? NIČ, HRVATI PA

  • eaq89064 18:21 08.september 2019.

    Ostanite doma mama iz New Yorka je delila svojo skrivnost o tem, kako je sposobna vzeti 1500 ameriških dolarjev na teden od spletnega dela Le tri tedne po izgubi starega zaposlitve ... Preberite več.........>>>>> www.WebWork3.Com