Slovenija
15111 ogledov

Lesnini se obeta visoka globa za "pomembna obvestila"

Pomembno obvestilo Žurnal24
Ljubljanski občinski inšpektorat nadaljuje s postopki zoper Lesnino, ki se ji obeta visoka globa.
Mestni občinski inšpektorat, ki zaradi zatikanja obvestil za brisalce avtomobilov - te so močno spominjala na redarska - vodi postopke zoper pohištveno podjetje Lesnina, je že pridobila njihov odziv, kar pomeni, da se ti bližajo zaključku ... "Prejeli smo odgovor podjetja Les-mms, d. o. o., o odgovorni osebi za storjene prekrške," so nam potrdili na inšpektoratu in dodali, da zoper kršitelja vodijo 17 prekrškovnih postopkov.
 
Ker se je inšpektorat odločil, da bo oglaševanje obravnaval v več primerih, Lesnini grozi tudi visoka globa. Inšpektorat pa postopke vodi tudi na podlagi dveh določb občinskega odloka o oglaševanju, in sicer prepovedi oglaševanja brez dovoljenja in prepovedi zatikanja oziroma lepljenja na avtomobile. Za vsako kršitev oglaševanja brez dovoljenja oziroma v nasprotju z občinskim odlokom je predvideva globa v višini 3.000 evrov za pravno osebo in 800 evrov za odgovorno osebo pravne osebe. Za nespoštovanje prepovedi zatikanja oglasnega materiala na vozila je za pravno osebo zagrožena globa v višini 2.000 evrov, za odgovorno osebo pa še 1.000 evrov.
 
Ker postopek zoper nas še vedno traja, ne moremo dati nobenega komentarja.

Roman Frank, vodja službe Marketinga, podjetje LES-MMS, d. o. o.

 

Navedene globe za oglaševanje pa ne veljajo za območja zasebnih površin oziroma površin, ki niso javna mesta v lasti Mestne občine Ljubljana. Kot na primer BTC ali TC Rudnik. "V teh primerih ne gre za inšpekcijsko zadevo iz pristojnosti inšpektorata," so nedavno pojasnili na občini in poudarili, da je inšpektorat pred uvedbo prekrškovnih postopkov zbiral dokaze ravno o lokacijah zatikanja reklamnega materiala.

Če bi inšpektorat Lesnini predpisal najvišjo globo v vseh 17 primerih, bi to pomenilo skupni znesek 85.000 evrov za pravno osebno in še 30.600 evrov za odgovorno osebo pravne osebe.

Pomembno obvestilo Letaki Slovenija Pri Jankoviću zbirajo dokaze
Komentarjev 10
  • vzev 21:17 09.oktober 2017.

    Prav je tako. In naj kaznujejo čisto vse, ki zatikajo te reklame za brisalce. Sam tako to reklamo vržem na tla, saj ni moja in jo zato ne mislim voziti domov.

  • janez60 19:16 09.oktober 2017.

    Kako bodo pa ukrepali proti redarjem ki zbirajo dokaze (radar) z zasebnih površin in to brez privoljenja lastnika.

  • Vasilij Vasquez 14:46 09.oktober 2017.

    Rad bi videl, kako bodo kasneje v postopku dokazali, da so oni sami (Lesnina) to zatikali za brisalce. Hipotetično je lahko tudi nek mladoletnik nalašč zatikal letake in se krivda zato po krivici kaže na Lesnino.