Slovenija
2679 ogledov

Takšne bodo posledice za najditelja bombe v Vurberku

bomba Vurberk
1/27
PU Maribor
Mariborski policisti so zaključili obsežno kriminalistično preiskavo v zvezi z najdbo neeksplodirane ameriške letalske bombe v Vurberku.

Mariborski policisti so 41-letnega domačina ovadili zaradi suma povzročitve splošne nevarnosti. Za takšno dejanje je predpisana denarna kazen ali zapor do enega leta. 

41-letni moški je 19. julija okoli 18. ure v gozdu pod gradom Vurberk, približno 200 metrov od stanovanjske hiše, kjer živi z družino, s pomočjo detektorja kovin našel in izkopal 227 kilogramov težko neeksplodirano ameriško letalsko bombo. Bombo je prepeljal v bližino hiše. 

razstrelitev bombe Foto bombe Slovenija Uspešna deaktivacija 250-kilogramske bombe: "Vurberk je rešen"

"Z malomarnim in nevarnim ravnanjem izkopa, transporta in ravnanja z neeksplodiranim ubojnim sredstvom je povzročil nevarnost za življenje tako sebe, svojih družinskih članov kot tudi okoliških prebivalcev Vurberka in tudi nevarnost za premoženje velike vrednosti," so zapisali na PU Maribor. 

V Vurberku je tako potekala ena najbolj zahtevnih intervencij uničenja bomb pri nas doslej, ki so jo izvedli predstavniki Uprave RS za zaščito in reševanje. Evakuirati so morali območje enega kilometra od kraja, kjer se je nahajala 250-kilogramska bomba. Poleg bližnjih cest so zaprli tudi zračni prostor. "Zadevo smo nevtralizirali na najboljši možen način," je povedal predstavnik državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Igor Boh

razstrelitev bombe Odzivi na spletu Slovenija "Vurberk je danes Vunbejž" razstrelitev bombe Uničenje bombe Slovenija Vurberk: Pok je bil dober znak Munchen uničenje bombe Svet Tako je videti uničenje 250-kilogramske bombe

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Žirafa 21:29 01.december 2017.

    Dajte mu mir, no, ta je že dobil lekcijo, ko se mu je cela država smejala.

  • zdrej 11:46 01.december 2017.

    Naslov: "Takšne bodo posledice za najditelja bombe v Vurberku". Še vedno pa ne vemo, kakšne bodo posledice. A to vam prihaja v navado, da ne odgovorite niti na naslov?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:56 01.december 2017.

    Še vedno ne vem(o),kakšne bodo posledice za pirotehnika samouka?

Sorodne novice