Slovenija > Črna kronika
67 ogledov

Letalska nesreča: V kovčku niso našli milijonov

Posledice strmoglavljenja letala pri Ajdovščini Saša Despot
Novogoriški policisti zanikali, da naj bi na letalu, ki je prejšnji teden strmoglavilo nad Ajdovščino, našli kovček z več milijoni evrov

S Policijske uprave Nova Gorica sporočajo, da v kovčku, ki so ga našli na kraju nesreče, niso naleteli na več milijonov evrov. Našli so deset tisoč švicarskih frankov, ter različno dokumentacijo iz katere pa je bilo mogoče razbrati, da so potnika v letalu v Italiji domnevno oškodovali za večjo vsoto denarja. 

Gre za 38-letnega moškega, ki je v nesreči na gozdnatem območju v okolici Ajdovščine izgubil življenje skupaj s še tremi potniki. Kot je potrdila policija, so vsi nemški državljani.  

Neuradno naj bi šlo za 38-letnega nemškega poslovneža Thomasa Wagnerja, njegovega poslovnega partnerja v družbi Unister, 39-letnega Oliverja Schillinga, 73-letnega pilota in 65-letnega bankirja.

Posledice strmoglavljenja letala pri Ajdovščini | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Po dosedanjih ugotovitvah policije je šlo za let poslovne narave. Primorske novice v današnji izdaji navajajo, da sta se Wagner in Schilling v Benetkah najverjetneje sestala z morebitnimi investitorji v njuno računalniško podjetje Unister.

Primorske novice navajajo pisanje nemškega časopisa Der Spiegel, da je sodišče v Leipzigu sprožilo insolvenčne postopke in imenovalo prisilnega upravitelja za podjetje Unister, katerega lastnik je bil Wagner.

Posledice strmoglavljenja letala pri Ajdovščini | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Identiteto bo potrdila obdukcija

Identiteto štirih umrlih v strmoglavljenju letala bo sicer uradno potrdila sodna obdukcija, ki jo opravljajo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Kot so pojasnili na PU Nova Gorica, bodo identiteto četverice na inštitutu lahko potrdili, ko bodo prejeli biološke materiale svojcev domnevno pokojnih.

Komentarjev 5
  • nergač 21:13 19.julij 2016.

    zdaj ga ni več toliko, toliko je pač ostalo

  • dragec 14:06 19.julij 2016.

    Slovencem se takoj razširi ritka

  • Avatar praufo
    praufo 13:52 19.julij 2016.

    nism bil zraven, je kr deleč, ampak ... zanimivo, nemci nekaj objavijo, kar je pač podatek, tukaj v RS, pa druga zgodba, kdo pravi, da ima kdo sploh prav