Slovenija
7 ogledov

Letni načrt le za okras

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Ažurnost. Letni načrt za letos bodo sprejeli kmalu. Na financiranje ne vpliva.

Do konca leta je le še dober mesec in pol, vlada pa bo šele zdaj obravnavala letni načrt vzdrževanja in investicij v železniško infrastrukturo za letos.

Financiramo brez ciljev
Na direkciji za vodenje teh investicij pravijo, da financiranje naložb in vzdrževanje ni bilo ogroženo, saj ni odvisno od izdelave tega dokumenta. V njem so opredeljeni le letni cilji, ki pa so bili realizirani ali pa še bodo, pravijo na direkciji, ki jo vodi Andrej Godec, ki je tudi predsednik nadzornega sveta Slovenskih železnic.

Zamuda zaradi rebalansov
Na direkciji pojasnjujejo, da so jim Slovenske železnice že decembra lani poslale predlog letnega načrta, ki pa ni bil usklajen s sprejetim proračunom za letos.

 

Kje se je od julija do zdaj zataknil letni načrt, ni jasno.

Ker je bil aprila sprejet prvi rebalans proračuna, so železnice načrt še aprila popravile. Še isti mesec pa se je začel pripravljati nov rebalans proračuna, ki je bil sprejet konec julija.

 

Takrat so načrt, usklajen z drugim rebalansom, poslali na ministrstvo za promet, pravijo na direkciji.

Kaj so na ministrstvu za promet z njim počeli več mesecev, do včeraj še niso pojasnili. Vprašanja smo jim posredovali v ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.