Slovenija
0 ogledov

Leto pogojne svobode

Čeprav so mnogi ugibali, kdo bi lahko bil v Izoli županski kandidat Popovičeve S Žurnal24 main
Razžalitev. Le ena obsodba lahko koprskega župana pripelje v zapor.

“Besednjak, kot je: govori se, da je novinarka ljubica županje in da je novinarko mogoče pogosto videti vinjeno, pač ne spada v kontekst politične dejavnosti,” je ljubljanski sodnik Srečko Škerbec opozoril koprskega župana Borisa Popoviča, ko mu je naložil trimesečno pogojno zaporno kazen zaradi opravljanja in razžalitve novinarke Petre Vidrih. Popoviču pa ne bo treba odsedeti tri mesece za rešetkami, če eno leto po pravnomočnosti sodbe ne zagreši novega kaznivega dejanja.

Popovičevi žaljivki
Marko Pogorevc je največji negativec v državi, bandit, pirat.

Drago Kos je turboprif******.

Župan se bo pritožil
“Če bi se mi župan takoj, ko sem mu dala priložnost, opravičil zaradi žaljenja v Dnevniku TV Slovenija in Trenjih na PopTV, bi se izognil sojenju. Važno je, da ga je sodišče kaznovalo, in naj se to razume tudi kot opomin politikom, da si ne smejo privoščiti vsega, kar se jim zljubi,” pravi Vidrihova.

 

Popovičev zagovornik Franci Matoz pa se bo zoper sodbo pritožil, “ker sodnik ni obrazložil, s čim je župan razžalil novinarko. Čeprav smo dokazali resničnost njegovih navedb, izrečenih zgolj v obrambi lastnih pravic, ko je novinarka proti njemu sprožila medijsko ofenzivo”.

Obsojeni Popovič, ki ga zaradi službenih in zdravstvenih obveznosti od julija do septembra trikrat ni bilo na sodišče, tudi na izrek sodbe ni prišel. Pozno popoldne je sporočil: “Pri takih sodnikih, kot jih imamo, me že to, da ne komentiram, lahko stane kakšen mesec. Kaj bi šele bilo, če bi karkoli ali kakorkoli komentiral. Današnjo sodbo torej komentiram tako, da je ne komentiram.”

Glasnost lahko škodi
“Pri privržencih mu izjave, s katerimi si politik daje duška, ne bodo škodile. Sčasoma pa se lahko zgodi, da bo razumljen le kot goreč opravljivec in njegovih političnih ter družbenih dosežkov ne bo opazil nihče več,” meni Dejan Verčič, strokovnjak za javno nastopanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.