Slovenija
7 ogledov

Letos manj uspešnih

(Foto: IFP) Žurnal24 main
Medtem ko je bilo lani v jesenskem roku splošne mature uspešnih 865, je bilo letos uspešnih 787 kandidatov.

K letošnjemu jesenskemu roku splošne mature se je prijavilo 2670 kandidatov, lani 2653. Izpitov se je udeležilo 2016 kandidatov, ki so maturo opravljali iz 31 predmetov, so sporočili z Državnega izpitnega centra.

Od 572 kandidatov, ki so uspešno končali četrti letnik gimnazije in pristopili k maturi prvič, jih je 214 uspešno opravilo vse izpite, neuspešnih pa je bilo 358 kandidatov.

Manj uspešni tudi letos spomladi
Splošno maturo je vnovič v celoti opravljalo 341 kandidatov, uspešnih pa je bilo le 28 kandidatov. Izmed 154 kandidatov, ki so izboljševali ocene, je bilo 82 uspešnih. Od 48 kandidatov, ki so opravljali splošno maturo kot 21-letniki ali drugi odrasli ali udeleženci maturitetnega tečaja, je bilo 11 kandidatov uspešnih.

Letošnjo splošno maturo je v spomladanskem in jesenskem roku uspešno opravilo 8571 od 10.034 kandidatov, medtem ko je bilo lani uspešnih 8800.

Zahteva za vpogled do sobote

Kandidati, ki so splošno maturo opravljali v jesenskem roku, bodo maturitetna spričevala dobili danes na šolah, svoje rezultate pri posameznih predmetih pa so si lahko od 5. ure zjutraj s pomočjo šifre ogledali tudi na spletu.

Kandidati jesenskega roka splošne mature imajo možnost vložiti zahtevo za vpogled v izpitno dokumentacijo pri enem ali več predmetih do vključno sobote, 19. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.