Slovenija
18 ogledov

Letos v znamenju glasbe

Na letošnjih delavnicah v novomeški knjižnici bodo otroci Hrvaško spoznavali sko Žurnal24 main
Počitniške delavnice. Otroci bodo spoznavali osnovne podatke o Hrvaški.

Med zimskimi počitnicami se bodo v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto odvijale ustvarjalne delavnice za otroke, stare od pet do 12 let. Tudi letošnje bodo potekale v sklopu projekta BeRi, je povedala Andreja Moškon, bibliotekarka-koordinatorica za prireditve in odnose z javnostmi v omenjeni knjižnici.

Čezmejno sodelovanje

Projekt BeRi. Sodelujeta Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačič Karlovac in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto.

Prispeval naj bi k boljšim medsebojnim poznavanjem kulturnih pridobitev in novim možnostim sodelovanja.

Različne dejavnosti
Delavnice so namenjene spoznavanju osnovnih podatkov o naši sosednji državi. “Letošnje bodo otrokom ponudile spoznavanje Hrvaške skozi glasbo,” je pojasnila Moškonova.

Otroci bodo imeli tako zadnji teden februarja priložnost preizkusiti svoje znanje in talente pri igranju na različne instrumente, izdelali bodo lahko tamburico ter se naučili osnovnih plesnih korakov hrvaških narodnih plesov.

Manjkala ne bo niti zgodba o najbolj prepoznavnem hrvaškem oblačilu – kravati, ki jo bodo otroci imeli priložnost tudi izdelati in kot spomin odnesti domov,” je izpostavila Moškonova in dodala, da pripravljajo tudi druge dejavnosti, ki bodo med počitnicami potekale na oddelku za mladino.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.