Slovenija
1037 ogledov

Letos za 108 milijonov evrov več subvencij

razno 08.05.13. denar, euro, stetje, bankovci, A bank employee counts Euro notes
1/2
zurnal24.si
Subvencije se bodo letos zvišale za 27 odstotkov oziroma kar za 108 milijonov evrov, je v svojem poročilu izpostavil fiskalni svet.

Na ministrstvu za finance pojasnjujejo, da so subvencije povečane iz naslova EU sredstev s pripadajočo slovensko udeležbo. "Več sredstev je namenjenih predvsem na naslednjih podprogramih: podpora tehnološkim razvojnim projektom, raziskovalni programi in projekti, spodbude za zaposlovanje, razvoj podeželja. V okviru podprogramov so sredstva namenjena za:

- naložbe podjetij v raziskave, razvoj in inovacije;

- raziskovalno infrastrukturo ter razvoj znanja;

- dostop do delovnih mest ter trajnostno vključevanje mladih na trg dela in

- površinske ukrepe v okviru Programa razvoja podeželja." 

V predlogu rebalansa proračuna za letos so skupaj za subvencije načrtovanih 504 milijoni evrov, od tega 445 milijonov evrov za subvencioniranje privatnih podjetij in zasebnikov.

Javnim podjetjem niti 60 milijonov evrov

"Sredstva za subvencije javnim podjetjem so načrtovana v višini 58,8 milijonov evrov. V predlogu rebalansa proračuna za leto 2019 je glede na sprejeti proračun 2019 več sredstev namenjenih za izvajanje prometne politike v sistemu javnega potniškega prometa ter zapiranju Rudnika Trbovlje-Hrastnik po Zakonu o postopnem zapiranju Rudnika Trbovlje–Hrastnik in razvojnem prestrukturiranju regije," pojasnjujejo na ministrstvu za finance.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar nadine20
    nadine20 18:52 11.avgust 2020.

    POSEBNA PONUDBA POSOJIL Pozdravljeni, sem posameznik, ki ponuja posojila. Ima kapital, ki se bo uporabljal za odobritev posojil med kratkorocni in dolgorocni posamezniki od 5.000 do 5.000.000 EUR do vsi resni ljudje, odvisno od zahtevane kolicine v realne potrebe, obrestna ...prikaži veča mera je 2% na leto. To pocnem noter naslednja podrocja: - financno posojilo - Hipoteka - Naložba v posojilo - Posojilo za avto - konsolidacija dolgov - Odkup kredita Kontakt: leydifinance@gmail.com

  • bojovi 20:41 13.februar 2019.

    Pravkar sem prebral da v Avstriji, v enem mestu, se ženske ovijajo po glavi, da jih musliči ne nadlegujejo, žalijo itd. Kaj pa, če bi o tem pisali, kaj je Evropi naredila migracijska kriza, Švedska je tudi že v krizi glede tega.