Slovenija
9877 ogledov

Levica razmišljala o prekinitvi sodelovanja z vlado Marjana Šarca

Luka Mesec Anže Petkovšek Izjava Luke Mesca po sestanku s predsednikom vlade Marjanom Šarcem.
Sporazum med vlado in Levico parafiran.

Člani stranke Levica so dopoldne razpravljali o o prekinitvi projektnega sodelovanja z manjšinsko vlado Marjana Šarca. "Vse možnosti so odprte," je sporočil njihov tiskovni predstavnik Nikola Janovič Kolenc. Zaradi dvomov SD, SMC in SAB je bil namreč v zraku podpis protokola o sodelovanju med Levico in koalicijo. Če bi se Levica umaknila iz projektnega sodelovanja, bi umaknila tudi podporo rebalansu proračuna.  

Iz LMŠ so nato sporočili, da so sporazum z Levico vendarle parafirali. Sporazum vsebuje protokol, podoben tistemu, ki so ga parafirali lani, poleg tega pa nekatere vsebinske dogovore.Levica je nato podprla tudi rebalans proračuna, ki je bil tako sprejet s 54 glasovi. Rebalans je podprla tudi Jelinčičeva SNS. 

Levica se je pogajala le z LMŠ, v koalicijskih strankah opozarjajo na pomanjkanje dialoga

V SAB imajo glede sporazuma z Levico predvsem pomisleke glede dolžine veljave sporazuma o sodelovanju med Levico in koalicijo, saj naj bi tega sklenili le za eno leto, čeprav so ob oblikovanje vlade z Levico dogovorili za sodelovanje do konca mandata. Prav tako v SAB opozarjajo, da bi morali najprej uresničiti druge zaveze iz koalicijske pogodbe.

Kordiš: Erjavec in Cerar sta pavlihi

Levica naj bi se o sporazumu usklajevala le z LMŠ, so potrdili v SAB. Koalicijski partnerji tako naj ne bi imeli dovolj informacij o finančnih učinkih dokumenta, pomisleke pa je dodatno razvnel zapis poslanca Levice Mihe Kordiša na njegovem Facebook profilu. Med drugim je namreč zapisal, da so "izstavili zabeljen račun za podporo proračunu 2019".

Koordinator Levice Luka Mesec se je včeraj od izjave Kordiša distanciral, češ, da to ni mnenje stranke. "Težko pa razumem, kako po dvomesečnih usklajevanjih, potem ko smo se resorni ministri uskladili glede protokola in smo pred vrati da podpremo proračun in da vez med Levico in vlado dobi še enoletno potrditev, se nekdo spotika ob FB objavo." 

 

 

Komentarjev 21
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 06:45 07.marec 2019.

    Beda levičarska,nimate jajc da Kordešu zaprete gobec samo da ostanete na stolčkih. Ni čudno da ste marionete.

  • Avatar Milosgirra
    Milosgirra 00:19 07.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • mitja20 23:09 06.marec 2019.

    Maškarada se nadaljuje ne ve se kdo komandira