Slovenija
10309 ogledov

Mesec: naše sodelovanje s peterčkom pod vprašajem

Luka Mesec Anže Petkovšek Izjava Luke Mesca po sestanku s predsednikom vlade Marjanom Šarcem.
Konec sodelovanja z Levico?

Damir Črnčec | Avtor: Roman Šipic / Delo Damir Črnčec Roman Šipic / Delo
"Zaključek je, da Črnčec ostaja za Levico nesprejemljiv, pogovori se nadaljujejo, do podpisa sporazuma pa naslednji teden ne bo prišlo," je po sestanku s premierom Marjanom Šarcem dejal predsednik Levice Luka Mesec. Predsednik vlade Marjan Šarec pred novinarj ni stopil. 

Šarec vztraja pri Črnčecu

Kot je povedal Mesec, Šarec od imenovanja Črnčeca ne odstopa, češ, da gre za strokovnjaka, ki mu zaupa in s katerim že dolgo sodeluje, zato ga želi imeti v svoji ekipi. 

"Poteza Črnčec je definitivno postavila pod vprašaj naše sodelovanje s peterčkom," je po uri in pol neplodnih pogovorov dejal Mesec, ki se sprašuje, ali si v peterčku sploh še želijo sodelovanja z njimi. 

"Za podporo Šarcu za mandatarja smo se odločili zato, da na oblast ne bi prišla politika sovraštva in hujskaštva. Ta politika pa pri nas ni omejena zgolj na SDS, ampak jo utelešajo tudi ljudje, kot je Črnčec," pravi Mesec.

Mesec: Nas sploh še želijo?

"Pogovarjali smo se predvsem o tem, da smo nezadovoljni in kako naprej, če sploh naprej, če nas še želijo," dodaja Mesec. 
V Levici so nezadovoljni tudi z načinom sodelovanja s peterčkom, ki jih ni še nič obvestil o načrtih, povezanih s proračunom, čeprav  "gre za ključen akt, pri katerem se pričakuje podpora Levice."

Podpis visi v zraku

V Levici so zaradi imenovanja Damirja Črnčeca za državnega sekretarja v KPV pretekli teden preklicali predviden podpis sporazuma s peterčkom, ki je že parafiran.

Menijo, da je Črnčec, ki je znan po skrajnih in rasističnih izjavah predvsem na temo migrantov, nesprejemljiv za levosredinsko vlado. Koordinator Levice Mesec je tako prejšnji teden dejal, da je Levica pristopila k sodelovanju s peterčkom ravno zato, da se prepreči "vzpon ljudi s stališči, kakršne izraža Črnčec na socialnih omrežjih, na oblast".

Karl Erjavec, Janez Janša, Marjan Šarec Slovenija Janšev prvi vohun imenovan v Šarčev kabinet


 

Komentarjev 47
  • Avatar Minovak
    Minovak 09:02 23.september 2018.

    Kakšno sprenevedanje in farsa, kot smo navajeni od levih, smrkavec niti pod razno ne bo šel v nasprotje Šarcu (razen za javnost), ker dobro ve, da bi v primeru razpada vlade, moral iskati pravo službo, kjer bi moral DELATI, to ...prikaži več pa levim ne diši, pa tudi parlamenta ne bi več videli s svojimi venezuelskimi nagnjenji in izjavami. Levica je bila pogoj za propad povsod, ne samo pri nas.

  • mph 14:53 22.september 2018.

    Za Slovence pa nesprejemljivo, da se ukvarjate s tem namesto z resnimi problemi. Nisem še zasledil do sedaj kakšnega posta od Črnčca, ki bi bil kesnofoben ali rasističen, je pa absolutno proti vdoru ekonomskih migrantov, kar je proti velika večina ...prikaži več normalnih Slovencev. In naučite se ločiti kaj so begunci in kaj so ekonomski imigranti, je del splošne izobrazbe, nuja politične.

  • tomaz 14:25 22.september 2018.

    Mal je Lukec upal, da bo lahko izsiljeval vlado, pa ni naletel na pravega....Tudi podpisati nočejo, pa ne zaradi sekretarja (to je samo izgovor), ampak ker bi potem morali prevzeti odgovornost za tisto, kar so parifirali...