Slovenija
36 ogledov

Lipi podelili dovoljenje

kronika03.09.07, diskoteka, lipa, foto: ZeS ZeS
UE Ljubljana je Mileni Zavašnik odobrila prireditev na prostem.

Upravna enota Ljubljana je ta teden proučila argumente pirniške krajevne skupnosti in odločila, da lastnikom kluba Lipa v Spodnjih Pirničah podeli dovoljenje za organiziranje prireditev na prostem.

lipa | Avtor: e-uprava e-uprava
Na Občini Medvode so za Žurnal24 povedali, da o dovoljenju še niso bili uradno obveščeni, so pa na spletni strani e-uprave opazili, da je pod javnimi shodi in prireditvami naveden tudi dogodek v klubu Lipa z začetkom 8. avgusta ob 20. uri. Prireditev pa lahko traja do petka do 4. ure zjutraj, kar pomeni, da je bilo Mileni Zavašnik odobreno tudi obratovanje v podaljšanem obratovalnem času. "Za prireditve sta pristojni upravna enota in policija, ne občina. Organizator je dolžen občino o dogodku le obvestiti, kar so naredili. Mi nimamo nobene pristojnosti,“ so razložili na občini, ki se sicer lahko, potem ko prejme odločbo, na odločitev pritoži. V tem postopku je bil občini namreč podeljen status stranskega udeleženca.

Z odločitvijo UE Ljubljana se sicer ne strinjajo. "Občina je Lipi zavrnila obratovanje v podaljšanem obratovalnem času in mi menimo, da je to v neskladju.“

Zavašnikova umaknila vlogo

Upravna enota Ljubljana je sicer danes izdala sklep o ustavitvi postopka izdaje dovoljenja gostinskemu lokalu Lipa za javno prireditev Lipa clubbing, ki je bila predvidena za 9. in 10. avgust, so sporočili z upravne enote. Organizator prireditve je namreč v torek umaknil vlogo za izdajo dovoljenja obratovanja za ta konec tedna.

Zavašnikova je na Upravno enoto Ljubljana podala vlogo za začetek obratovanja 9. avgusta in potem vse konce tedna v avgustu, piše STA.

Krajani zadovoljni

Predsednica krajevne skupnosti Pirniče Nada Prešeren je z razpletom zadovoljna. "Prav je, da je bil postopek ustavljen, kar je bilo tudi za pričakovati," je za STA povedala Prešernova. Zdaj je očitno, da je poskušal organizator prireditve, ki ni dobil dovoljenja občine za opravljanje gostinske dejavnosti v nočnem času, zaobiti to prepoved in zadevo izpeljati preko sistema prijave prireditev, je prepričana.

Ocenjuje, da je delno za to kriva tudi naša zakonodaja, ki omogoča prireditve, za katere je očitno zelo lahko dobiti dovoljenje. Na to karto je po njenih besedah igral tudi organizator, ki je poskušal pripraviti dve vzporedni prireditvi, za kateri je potrebna privolitev oz. soglasje dveh uradnih organov. "Za notranjo prireditev naj bi dovoljenje izdala policija, za tisto na prostem pa upravna enota. Tako bi se zgodilo, da en organ za drugega ne bi vedel," je še dejala Prešernova.

Zunaj klepet v tišini, v klubu glasba

Zavašnikova je UE ta teden predstavila koncept za prireditev na prostem. Zunaj naj bi potekala prireditev brez glasbe, a z gostinsko ponudbo. V objektu pa bi se vrtela glasba, a brez gostinske ponudbe.

 

Komentarjev 6
  • Tupamaros 08:54 08.avgust 2013.

    Ali bi tudi DARS obsodili in in odvzeli uporabnost cesti zaradi nesreče povzročene iz čiste objestnosti in neupoštevanja predpisov? Nesrečno smrt pri Lipi je povzročil stampedo podivjane govedi. Podelitev dovoljenja je pravilna odločitev.LPTupamaros

  • sprehajalec 22:00 07.avgust 2013.

    Na koncu vrste, so se pijani mulci, ko so videli, da noter ne bodo več prišli, začeli izživljati, pa pritiskati naprej. Zgodilo se je, kar se je. Je posneto, pa jih ni nihče iskal.

  • Avatar vili100
    vili100 21:17 07.avgust 2013.

    Kaj jih je pohodil Zavašnik ali nevzgojena mularija, pijana in objestna in niti vsi niso bili polnoletni.