Slovenija
80 ogledov

Lipini stroji Srbom

Stečajna upraviteljica pravi, da je danes Lipino kuhinjo skupaj z aparati mogoče Žurnal24 main
Lipa pohištvo. Tudi po drugem krogu prodaj v stečajnem postopku še neodprodane kuhinje.

"Za uspeh štejem, da bomo proizvodne stroje in opremo prodali kot celoto, in sicer srbskemu kupcu po polovični ceni od ocenjene vrednosti 90 tisoč evrov. V nasprotnem primeru bi namreč lahko prodali kvečjemu polovico strojev, saj so drugi zastareli in bi imeli z njimi veliko stroškov," nam je včeraj povedala Andreja Terpotec, stečajna upraviteljica Lipe pohištva, ki je v stečajnem postopku od septembra.

             320
nezavezujočih ponudb za Lipino pohištvo, aparate in pripomočke je prispelo v drugem krogu prodaje.

Konec aprila se je iztekel tudi rok za zbiranje nezavezujočih ponudb za nakup zalog pohištva in aparatov tako v prodajnem salonu Outlet v Ajdovščini kot v salonu na Zemonu. "Plačila in prevzem blaga pričakujem do petka," je dejala upraviteljica.

Zanimala se je Aha
V Ajdovščini so prodajali 142 kosov razne opreme, na Zemonu pa 89, med drugim kuhinje z vso opremo, ki so znižane tudi za 80 odstotkov od prodajne vrednosti. Terpotčeva je prejela skupno okrog 320 ponudb, vendar ji vsega pohištva tudi po drugem krogu še ne bo uspelo prodati. Na Zemonu, kot je povedala, ostaja še približno polovica premoženja, v Ajdovščini je šla prodaja nekoliko bolje. Zanimanja pa doslej ni bilo za eksponate v prodajnem salonu v Mariboru.

Terpotčeva se je sicer od jeseni intenzivno pogajala z interesentom za odkup poslovne celote, ki pa si je nazadnje premislil. Neuradno gre za skupino Aha, ki bo pri nas oživljala Muro.

Spomnimo, da se je sredi februarja začel stečajni postopek nad še eno družbo, ki je nastala po likvidaciji Lipe – Lipo plus, v kateri sta delo izgubila 102 delavca. Upniki Lipe plus lahko svoje terjatve prijavijo do 17. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.