Slovenija
26 ogledov

Lisic za zdaj še ne bodo uporabljali

Zaradi pomanjkanja parkirnih prostorov si je izbojeval prostor na zelenici pred Žurnal24 main
Največ kršitev je v središču Brežic in Krškega, kjer ni na voljo dovolj parkirnih prostorov.

“Lepotec, parkiran sredi zelenice pred zdravstvenim domom v Sevnici, očitno ni padel v oči medobčinskemu redarju,” je bralka komentirala fotografijo, ki nam jo je poslala. “Ko pa sem jaz v zdravstveni dom pripeljala bolno sosedo in zaradi zasedenega parkirišča parkirala na pločniku, sem takoj dobila 'pozdravček' redarja, vreden 80 evrov,” je dodala.

“Pomanjkanje parkirnih prostorov ni opravičilo, da bi ljudje parkirali kar po javnih površinah,” je pojasnil Martin Cerjak, vodja skupnega prekrškovnega organa občinskih uprav občin Krško, Brežice, Sevnica, Bistrica ob Sotli in Radeče, ki je začel delovati letos. Po ugotovitvah edinega redarja, ki obvladuje regijo, je največ kršitev v središču Krškega in Brežic, kjer ljudje parkirajo kar na avtobusnih postajališčih, prehodih za pešce ali prostorih, rezerviranih za invalide. Na inšpektoratu pričakujejo, da se bodo razmere nekoliko izboljšale, ko bo občina v središču Brežic namestila parkirne ure. “Lisic za vklepanje vozil za zdaj ne uporabljamo, saj bi potem morali imeti 24-urno dežurno službo za odklepanje vozil,” je sklenil Cerjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.