Slovenija
68 ogledov

Listje in veje zmečejo kar na cesto

Listje kostanja Profimedias
Stanovalec Murgel je potožil zaradi kupov neodvoženega listja na cesti. A pri MOL odgovarjajo, da listje redno odvažajo, težava pa je, kot pravijo, v tem, da občani na očiščene površine narivajo kupe listja in vejevje tudi s svojih zasebnih površin.

"Pod kostanji so kupi listja od kostanjev, ki jih je potrebno odpeljati," je med pobudami meščanov zapisal prebivalec Murgel. "MOL bi moral vsaj v novembru vsaj vsak teden to očistiti in odvažati."

Pri Mestni občini Ljubljana odgovarjajo, da so listje na cestnih površinag v Murglah v novembru odstranjevali že večkrat in odpeljali več deset kubičnih metrov stisnjenega listja.

Javne parcele redno čistijo

"Kupi na ulicah Pod kostanji in Pod hrasti so nanešeni iz zasebnih zemljišč, ker javne parcele redno čistimo," poudarjajo pir MOL-u in dodajajo, da se takšne težave pojavljaj vsako leto. "Občani narivajo kupe listja in tudi vejevje iz zelenih površin (javnih in zasebnih) na cestne površine."

Problem je, kot poudarjajo, še večji takrat, ko na ravno očiščene površine začnejo valiti nove kupe listja in poudarjajo, da je odvoz listja in zelenega odreza z zasebnih površin plačljiva storitev.

Rešitev so vrečke za biološke odpadke

"Snaga bo tudi v prihodnje listje z javnih površin pospravila in odpeljala, občani pa lahko listje s svojih površin, ki ga ne morejo spraviti v zabojnik za BIO odpadke, pospravijo v Snagine tipizirane vrečke za biološke odpadke," so še zapisali pri MOL. Dodajajo, da je vrečke mogoče kupiti v spletni trgovini Snage, v vseh večjih Mercatorjevih trgovinah, na Petrolovih bencinskih črpalkah ali v Centru ponovne uporabe na Povšetovi ulici.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Ferluci 08:01 15.november 2016.

    Tudi jaz to počnem. Nisem kriv, da mi ga plug s ceste narine pred vhod.

  • jakec1575 22:34 14.november 2016.

    Okoli blokov in drugih zakljucenih soseskah si ali vsi sami organizirajo ali pa placajo urejanje okolice. zato pa majo, ker nice ne placajo in vedno tistim z manjsimi dohodki utruijo stroske. To je ta scena, ki se ima na robu ...prikaži več barja za malo vec od ostalih. sam ze dolgo niso.

  • jakec1575 22:31 14.november 2016.

    Kaksen MOL hebote. vsi ostali placujemo urejanje okolice ter odvoz pa naj se gospodaz najvec denarja v murglah. da jih ni sram. sramota!!!! Placajte si urejanje okolice kot vse ostale soseske.