Slovenija
17622 ogledov

"Ljubitelji planin" povsem razdejali Dom pod Storžičem

slovenija 22.05.13. Dolenjska, Novo mesto, nesnaga v propadajoci stavbi na Novem Jerca Božič Kranjec
"Teden je minil, jeza se je malenkostno umaknila, žalost ostala," so objavili na Facebooku profilu Doma pod Storžičem.

Bil je sicer v dvomih, ali naj zgodbo objavil a se je nato odločil, da je prav, da so o tem obveščeni tudi drugi oskrbniki in najemniki planinskih domov, saj bodo ti, ki so razdejali njihov planinski dom, gotovo iskali lokacijo za svojo naslednjo zabavo.

"Prejšnji teden smo v Domu pod Storžičem gostili skupino "ljubiteljev planin, gora in gorskega sveta" združenih pod ime GORSKI SVEDRI. Ne glede na dogovor, da se prinese seboj samo pijača za aperitiv, temu ni bilo tako. Rdeče in zelene pločevinke, v platojih, so veselo romale iz nahrbtnikov na mize. Pridružila sta se jim še whiskey in opojni zeliščni napitek. Skratka alkohol je tekel v potokih. Vaš alkohol dragi Gorski svedri. Celo noč. Do jutra. In potem je sledilo, to kar mi ne da spati. Vrenje v vaših želodcih se je odločilo najti pot tam kjer ste bili vi. V sobah, po posteljah. S seboj ste imeli tudi junaka, ki ni zmogel poti do wc-ja in je veliko potrebo opravil na hodniku planinskega doma! Pa niti kasneje ni nihče od vas, Gorski svedri, bil sposoben tega pospraviti. Ne bruhanja, niti sranja. Pospravljala sta ga oskrbnika. Nič kriva nič dolžna. Vi ste se elegantno, v stilu usedli v vaše jeklene konjičke in odšli v tople domove. Ljubitelji planin in gorskega sveta," je zapisal.

Pravi, da jim gostoljubja v planinskem domu ne odreka, ne bo pa več dovolil, da bi v dom prinesli alkohol.

"Upam, Gorski svedri, da tale post preberete in si vseeno malo zamislite. Privat žurke opravljajte v prihodnje nekje doma, pustite planinske domove gostom, ki koristijo naše usluge in predvsem ne delajo škode po hiši, sobah, hodnikih," je še zapisal oskrbnik.

Med komentarji se najdejo tudi taki  ki pravijo, da bili tam in da z veselo družbo ni bilo nič narobe ter se čudijo  zakaj ta objava teden dni kasneje. Prepričani so, da so zadaj neke osebne zamere. 

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • srecnii 10:46 16.december 2018.

    Nekdo jih hoče potolčt: Komentar nekoga, ki je tam žural: Tde Bratina Spostovani planinci,planinke,gorski svedri&svedre. Bil sem udelezen zura. Sam ze kar nekaj casa ne pijem alkohola. Bil sem do zadnjega udelezen,ker je bila zabava res prijetna. Res je,da je ...prikaži več bilo nekaj plocevink piva iz nahrbtnika-sam sem kupoval uni pivo v koci,pojedel,spal,placal. Kot tudi vsi ostali,noben ni ostal nic dolzan. Kljub nekaj pivom iz nahrbtnika,se je v koci popilo dosti pijace ,seveda v dobrobit samemu sebi,posl

  • srecnii 09:05 16.december 2018.

    Preveč alkohola, posledice so pa tu, tud na naših veselicah se ga tapozni nacedijo pol pa skakajo okrog nagi pa kurce opletajo, drug dan pa se noben nič ne spomne.

  • leonardo 08:11 16.december 2018.

    Včasih smo v hribe hodili ljudje, ki smo uživali v miru, lepoti gora in prijaznosti oskrbnikov. Danes, kot je videti, zasedajo gorske koče divjaki, ki jim v dolini in po mestih ne dovolijo razgrajanja!