Slovenija
75 ogledov

Ljubljančani spet dobili svojo Kolezijo

kolezija
1/15
Anže Petkovšek
Najstarejše ljubljansko kopališče je po petnajstih letih odprlo svoja vrata - prenovljeno v najsodobnejše kopališče v prestolnici. Cene zaradi tega ne bodo najvišje.

Olimpijski in otroški bazen, čofotalnik, masažni bazen in obbazenska ploščad z lesenimi ležalnimi tribunami, vse to bo na voljo na najstarejšem, pa tudi najbolj legendarnem kopališču v Ljubljani.

kolezija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Kot je bilo slišati na otvoritvi je tudi današnja Kolezija, kar se zelenja tiče, takšna, kot je bila. Zelena, obkrožajo jo tudi drevesa. 

Olimpijski bazen

Na voljo so tudi športno-rekreacijske površine z mizami za namizni tenis, košarkarskim igriščem ter igriščem za odbojko na mivki, zato za Zavodu za šport Ljubljana pričakujejo, da bodo k njim zahajali ljubitelji plavanja, saj bo na kopališču olimpijski bazen, ki ga komercialna kopališča nimajo.

Bazen bodo pokrili z balonom

kolezija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Čeprav so na Koleziji za zdaj le zunanje vodne površine, pa bodo za potrebe mestnih klubov in društev morda izven kopalne sezone te pokrili tudi z balonom. Na občini pa za prihodnost ne izključujejo možnosti izgradnje še pokritega 25-metrskega bazena, a to v primeru zasebnega interesa za tak projekt.


Cene vstopnic so  oblikovali glede na ostalo ponudbo v prestolnici, so pojasnili na ljubljanskem zavodu za šport in dodali dodali, da so cene ugodnejše, kot na kopališčih v lasti zasebnih podjetij (na primer Laguna ali Atlantis, kjer se gibljejo od 12 do dobrih 15 evrov).

Komentarjev 2
  • Andrej Božičko 23:04 10.julij 2015.

    Ufff....veliko predrago! Za 35.- evrov pride družina že do morja in nazaj!

  • kapibara 21:10 10.julij 2015.

    .. konec tedan 11.... se raje s kolesom zapeljem dopoldne v Iški Vintgar ... se kopam in dobim za to ceno vstopnice "čevape" + pivo... višek pa priplejem v ruzaku.. !! :-) Je pa RES, da sem se na tem ...prikaži večem koplališču naučil plavati- bili so včasih vespovsod plavalni tečaji.. !! JO IMam v Lepem spominu.. pa njene lesene kabine, v katerih so se pupa+ odrasle preoblačile v koplake, vmes je bila pa špranjica.. :-)