Slovenija
746 ogledov

Ljubljani se obeta še P+R Polje

Načrt P+R Polje
1/2
Gradiva MOL
Na naslednji občinski seji, 18. aprila, bodo svetniki predvidoma potrdili odlok o občinskem podrobnem načrtu, ki predvideva dodatno P+R parkirišče tudi v Polju.

Po razširitvi Zaloške ceste v štiripasovnico naj bi na območju ljubljanskega Polja – med Zaloško, Cesto 30. avgusta in Cimermanovo ulico – zrasla tudi trgovina Hofer in sistem P + R (parkiraj in se pelji z avtobusom). Občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) ob tem predvideva, da bodo ob parkirišču postavili še peron javnega linijskega prevoza potnikov z nadstrešnico, kolesarnico in tudi parka z igrišči za športe na prostem.

Načrt P+R Polje | Avtor: Gradiva MOL/OPPN 370 P+R Polje Gradiva MOL/OPPN 370 P+R Polje
Predpogoj za ureditev parkirišča P + R s približno 160 mesti, pa je izgradnja priključka na krožišče, ki naj bi v prihodnosti zamenjalo trenutno križišče Zaloške, Kašeljske in Ceste 30. avgusta.

Poleg krožišča pa naj bi se bilo mogoče v promet vključiti tudi s pomočjo neposrednega priključka na Zaloško.

V naslednjih petih letih?

Kot kažejo podatki iz zemljišče knjige, občina za razliko od trgovca Hoferja še ni lastnica nobene od parcel, kjer naj bi predvidoma stal kompleks. 

Načrt P+R Polje | Avtor: Gradiva MOL/OPPN 370 P+R Polje Gradiva MOL/OPPN 370 P+R Polje

Mestna občina je v preteklosti sicer napovedovala, da naj bi poleg omenjenega P+R v naslednjih petih letih na območju Ljubljane zgradila še pet središč P+R, in sicer v Bizoviku, Pri Gorjancu, Rudniku, Stanežičeh in Zadobrovovi.

Optimistično tudi prostor za mestno železnico

OPPN, ki ga je pripravil Ljubljanski urbanistični zavod, v prostor omenjenega kompleksa uvršča tudi končno postajo za mestno železnico, o kateri je govora že vsaj kakšno desetletje. Izgradnja postaje mestne železnice je sicer predvidena v drugi fazi.

Prvi dve trasi naj bi mestne železnice naj bi povezovali prav Polje in Stanežiče ter Črnuče in Dolgi most.

Komentarjev 11
  • max 15:23 05.april 2016.

    Takrat je bil tiho ko miška, zato pa danes ko je demokracija lahko svinja po medijih, in bevska do onemoglosti.

  • valerijakregar 15:03 05.april 2016.

    pri tem, da se vedno v stozicah ni urejeno nic in gmote nezascitenega betona propadajo in so dom za podgane ter druge zivali. Ne bi raje najprej zakljucili odprtih in zavozenih investicij?--------------------zoki je mislil na vse to.<br ...prikaži več />zdaj bo "naše" stožice po smešni diskontni stopnji odkupil njegov prijatelj (v biznisu), rastoder !pa bo spet "padlo" in žvenketalo.................

  • Janez_53 14:51 05.april 2016.

    Čudno, da še tebe niso "komunajzarski veljaki" odstranili...