Slovenija
40 ogledov

Ljubljanica lahko prestopi bregove

Drevo je včeraj padlo tudi na blejsko promenado. Pri tem na srečo nihče ni bil p Žurnal24 main
Sinočnje neurje je po državi povzročalo velike preglavice. Zaradi naraslih vodostajev, lahko danes Ljubljanica poplavlja v manjšem obsegu na območjih vsakoletnih poplav.

Po podatkih urada za meteorologijo je reka Ljubljanica zjutraj presegla opozorilni pretok 150 kubičnih metrov na sekundo na vodni postaji Moste. Čez dan bo Ljubljanica še zmerno narasla, v manjšem obsegu lahko poplavlja na območjih vsakoletnih poplav med naseljema Bevke in Sinjo Gorico v občini Vrhnika.

Ob krajevnih nevihtah je še možen hiter porast manjših vodotokov in hudournikov, med 14. in 16. uro je možno povišano plimovanje morja ob slovenski obali.

Neurja po državi povzročala težave
Kot smo že obširno poročali včeraj, je največ preglavic povzročala meteorna voda, ki je zalila kleti stanovanjskih hiš v številnih krajih po državi. Poleg tega so strele zanetile tudi požare.

Pomagajte družini Šavle

V nedeljskem neurju je strela skoraj do tal požgala hišo družini Šavle iz Brezovice pri Gradinu v koprskem zaledju. Vsi tisti, ki bi jim želeli pomagati, denar lahko nakažete na: TRR SI 1010 0003 5369 105 Banka Koper – sklic: pomoč družini Šavle.

Zagorelo več ostrešij
Ostrešje gospodarskega poslopja je tako zagorelo v naselju Spodnja Senarska in Gočova v občini Sveta Trojica.

Ob stanovanjskih hiši v Selnici ob Muri je zagorelo večje drevo, v Neradnovcih v občini Gornji Petrovci pa električna napeljava v stanovanjski hiši.

Ostrešje stanovanjske hiše in gospodarskega poslopja je zaradi udara strele zagorelo tudi v Polenšaku in Bratislavcih v občini Dornava.


V Gornjem Lenartu v občini Brežice je zaradi udara strele zagorelo v stanovanjski hiši, manjši požar pa je pogasil lastnik stanovanjske hiše, so še sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Veter podiral drevesa
Zaradi močnega vetra se je predvsem na območju Gorenjske, Zasavja in Posavja podrlo več dreves, tako da so nekateri za več ur ostali brez električne energije. Na območju občine Trbovlje je tako brez elektrike ostalo 560 gospodinjstev.

Oglejte si videoposnetek, kako so meteorne vode nagajale vozniku osebnega vozila.

Neurje pa je povzročilo okvare tudi na vodovodnem omrežju.

Na območju Renč in Vogrskega je bila tako nekaj časa motena oskrba s pitno vodo.

Izboljšanje vremena v petek
Po podatkih Agencije za okolje RS nas popoldne spet čakajo občasne plohe in nevihte. Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo vse do konca tedna. Kot kažejo vremenske slike, lahko vsaj v petek pričakujemo lepše vreme.

Sicer pa si lahko podrobnejše napovedi in podatke o vremenu ogledate na Žurnalovem vremenskem portalu vreme.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.