Slovenija
23 ogledov

Ljubljanska zdravila za vse

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Lekarna Ljubljana. V registracijo galenskih metafin in askalcin plus.

Lekarna Ljubljana bo agencijo za zdravila zaprosila za registracijo dveh galenskih izdelkov, metafina in askalcina plus, je za Žurnal24 potrdil pomočnik direktorja za področje komerciale Javnega zavoda Lekarna Ljubljana Mitja Tomislav Zucchiati.

“Sprememba statusa nam bo omogočila prodajo po vsej Sloveniji in tudi oglaševanje,” je pojasnil Zucchiati. Kot pravijo v Lekarni Ljubljana, je odziv strank na te izdelke zelo pozitiven. Zatrjujejo, da so potrošnikom “ponudili izdelke enake ali boljše kakovosti, izdelane po najzahtevnejših standardih EU, in to po nižjih cenah”.

Izsledki po novem letu

Včeraj smo sicer v našem časopisu poročali o tem, da bodo farmacevtski inšpektorji agencije za zdravila takoj po novem letu objavili izsledke nadzora, ki ga opravljajo nad industrijsko izdelanimi zdravili, ki jih Lekarna Ljubljana uvaža iz tujine, v Sloveniji pa jih prodaja kot galenske izdelke. Po zakonu o zdravilih bi namreč morala imeti za njihovo prodajo dovoljenje za promet, česar pa nima.

Takšno prakso Lekarne Ljubljana je predsednik Slovenskega farmacevtskega društva Gašper Marc poimenoval kot nenavadno, kar pa v Lekarni Ljubljana zanikajo.

Nekaterim se ne izplača
“Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) uvršča naše galenske izdelke tudi na pozitivno listo, saj nekatera farmacevtska podjetja ne želijo proizvajati in prodajati določenih zdravil za slovenski trg, ker se jim to preprosto ne izplača, saj s temi zdravili očitno ne ustvarjajo dovolj visokih dobičkov,” navajajo v Lekarni 
Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.