Slovenija
23 ogledov

Ljubljanske zgodbe leta 2010 in 2011

Žurnal24 main
Pogledali smo, katere so bile najpomembnejše zgodbe v letu 2010 in katere bodo najpomembnejše v letu 2011.

Bilo je leta 2010

Odprtje športnega centra Stožice

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Največji gradbeni projekt v državi
Letos smo spremljali gradnjo, polaganje trave, opozorila o neplačilih podizvajalcem ter iskanje najemnikov, kredita in državnega denarja. Odštevali smo dneve do tolikokrat omenjenega 30. junija 2010. Center so odprli po podaljšanju roka, 10. avgusta, odprtje pa je pospremil protest neplačanih podizvajalcev.

Jug Ljubljane pod vodo

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Največje poplave v Ljubljani po letu 1926
V soboto, 18. septembra, je bil južni del Ljubljane pod vodo. Na Viču, Vrhovcih, v Kozarjah, na Kosovem polju, Dolgem mostu, v Murglah, Rakovi jelši in Sibiriji je bilo poplavljenih 1.200 objektov, pod vodo so bili tudi v Črni vasi in okolici ter Struški dolini. V Mestni občini Ljubljana je nastalo za 15 milijonov evrov škode.

Prevzem Celovških dvorov

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Več mesecev zamude in milijonski penali
Mestna občina Ljubljana bi morala prva stanovanja od 426 v Celovških dvorih prevzeti januarja, naslednja naj bi mestni in državni sklad prevzela marca in junija. Zaradi težav in stečaja Vegrada se je predaja vseh zavlekla do konca decembra, penali za zamudo pa so narasli na skupno več kot 3,5 milijona evrov.

Vnovična izvolitev Jankovića

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Drugi mandat s še večjo premočjo
V nedeljo, 10. oktobra, se je 64,79 odstotka volilcev, ki so odšli na volitve v Mestni občini Ljubljana, odločilo, da v drugo izvolijo Zorana Jankovića. Več glasov kot leta 2006 so namenili tudi njegovi listi, ki je zdaj v mestnem svetu zastopana s 25 mestnimi svetniki in ima spet večino.

Bo leta 2011

Dokončanje Stožic

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Libijci še niso razvezali mošnjička
Stadion in športna dvorana sta ob odprtju dobila le poskusno obratovalno dovoljenje za devet mesecev. Do 15. maja mora Grep urediti okolico športnega centra, do konca novembra 2011 pa zgraditi trgovski center in dokončati Titovo cesto. Od Libijcev obljubljenih 30 milijonov evrov za dokončanje še niso dobili.

Garažna hiša pod Kongresnim trgom

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
O podaljšanju po koncu zime
Garažna hiša pod Kongresnim trgom bi morala biti zgrajena oktobra letos, vendar verjetno ne bo niti marca 2011, ko se izteče veljavni rok. Župan Zoran Janković je dejal, da bo na prošnjo Gradisa skupine G za dodatnih 141 dni odgovoril februarja. Garažna hiša s 740 parkirnimi prostori bi tako bila končana julija.

Začetek obnove Plečnikovega stadiona

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Prostorski načrti nared, dovoljenja pa še ni
Začetek prenove Plečnikovega stadiona je bil napovedan že večkrat, nazadnje letos, ko je bil sprejet dokončen prostorski načrt. Pridobitev gradbenega dovoljenja je Joc Pečečnik, glavni investitor, takrat napovedal za začetek novega leta. Če se bo prenova tedaj res začela, bi bila lahko končana leta 2013.

Sklenitev notranjega cestnega obroča

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Most Roška–Njegoševa bo zgrajen leto pozneje
SCT je začel aprila za Mestno občino Ljubljana (MOL) brez dokončnega gradbenega dovoljenja graditi most med Roško in Njegoševo cesto. Inšpektorat za okolje in prostor je gradnjo zato ustavil, zaradi premora pa je MOL SCT rok za dokončanje del nedavno podaljšala do 8. novembra 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.