Slovenija
4749 ogledov

Ljudmila Novak povedala, zakaj ne bo kandidirala za predsednico

volitve v evropski parlament 2019, Ljudmila Novak Saša Despot
Kandidat Nove Slovenije za predsednika Slovenije bo Janez Cigler Kralj in ne Ljudmila Novak, kot se je potihem pričakovalo. V zvezi s tem se je z izjavo za javnost oglasila Ljudmila Novak.

Pravi, da odločitev Janeza Ciglerja Kralja podpira. "Vem, da sprejetje takšne odločitve zahteva pogum.Verjamem, da bo Janez Cigler Kralj v predsedniški tekmi znal dobro zastopati svoje vrednote in vrednote krščanske demokracije. Cigler Kralj je človek, ki zna ljudi ne samo poslušati, temveč tudi slišati. Veseli me, da bomo v NSi kot resni politični stranki imeli svojega predsedniškega kandidata," je zapisala v izjavi.

Pojasnila je tudi, zakaj sama tokrat ne bo kandidirala, kandidatka za predsednico je bila namreč leta 2017.

"Kljub temu, da nikoli nisem napovedovala ali samovoljno izražala želje po vnovični kandidaturi za predsednico Republike Slovenije, sem ob vseh vprašanjih in nagovorih o tem odgovorno razmislila. Sprejela sem odločitev, da tokrat ne kandidiram, saj bi morebitno mojo vnovično predsedniško kandidaturo želela izpeljati kot neodvisna kandidatka. To pa bi pomenilo, da bi se kot predsedniška kandidatka odpovedala članstvu v stranki NSi, za kar pa se nisem želela odločiti," je pojasnila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:24 07.september 2022.

    Ma Ljudmilca ni neumna. Ona bo penzijo v Bruslju čakala, lepo stran od oči javnost in za dober denar ne za drobiž, ki ga pri nas predsednik zasluži.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 14:06 07.september 2022.

    Škoda, ker je edina kandidatka desnega pola, ki bi, če bi bila enotna kandidatka desnice, v drugem krogu sprejemljiva za veliko večino volivcev sredine in neopredeljenih in bi bila na ta način sposobna te volitve tudi dobiti. Moj glas bi ...prikaži več nedvomno dobila! Ker pa ne želim volit ne Musarce, ne Logarja, bom ob odsotnosti Ljudmile Novak, tokrat glas podelil Gregorju Bezenšku, kandidatu brez podpore katere od tradicionalnih političnih strank!

  • lojs 13:35 07.september 2022.

    imam vso pravico, da kandidiram za predsednika rs, odstopam in ne mislim kandidirat ... osebno izjavljam, da ne bom kandidiral za prezidenta, ker imam premajhno podporo in si ne želim brezplačne samopromocije, kasneje pa bruka in posmeh ... lepo bi ...prikaži več bilo, da je še več takih izjav