Slovenija
2758 ogledov

"Logar nam je na široko odprl vrata"

Janez Cigler Kralj Anže Petkovšek Janez Cigler Kralj, intervju z ministrom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
"Za Novo Slovenijo je danes dober dan," je ob potrditvi, da na predsedniške volitve pošiljajo Janeza Ciglerja Kralja, dejal predsednik stranke Matej Tonin.

V stranki NSi so se odločili, da na volitve pošljejo svojega kandidata, saj so ocenili, da je velik del volilnega telesa ostal brez prave izbire. "Izzivi, ki so pred nami, predvsem potrebujejo kandidate, ki razumejo ljudi in ki so sposobni visoke stopnje empatije. Janez Cigler Kralj to zagotovo je," je prepričan predsednik NSi Matej Tonin. "Janez Cigler Kralj v to kampanjo prinaša več človečnosti, upanje in svežino. Vse tisto, kar Slovenija potrebuje v prihodnjih mesecih, ko bo soočena s številnimi izzivi. Janez Cigler Kralj bo glas delovnih ljudi."

Po Toninovih besedah je bila točka preloma za stranko tudi zadnja oddaja Tarča na Televiziji Slovenija, "ker smo ugotovili, da se zna zgoditi, da bo kampanja relativno šibka na vsebinskem smislu in da v tej kampanji ne bo jasnih stališč". V stranki so zato želeli kandidata z jasnimi stališči, "ki mu ne bo nerodno priznati tudi uspehe prejšnje vlade, ki jih ni malo, in ki bo imel tudi jasno vsebino in program"

V NSi poudarjajo, da je gospodarska kondicija ključna stvar, da bo država ostala nad gladino. Poleg tega menijo, da potrebujemo kandidata, ki se ne bo sramoval tradicionalnih vrednot in ki se bo zavedal, da je varnost ključna dobrina, v katero je treba investirati, da lahko normalno živijo ostali sistemi. 

Izvršilni odbor NSi je soglasno potrdil kandidaturo Ciglerja Kralja, ki ima tudi podporo nekdanje predsednice stranke Ljudmile Novak, ki se je odločila, da ne bo kandidirala na predsedniških volitvah. Če bi se odločila za kandidaturo, bi jo namreč v stranki podprli. 

Odločitev izvršilnega odbora mora potrditi še svet stranke, kar se bo zgodilo v petek. 

"Logar nam je na široko odprl vrata"

Matej Tonin | Avtor: Vlada RS Vlada RS
V stranki so si za cilj postavili vstop v drugi krog, je potrdil Tonin. Na vprašanje, ali se bosta Cigler Kralj in Anže Logar borila za iste glasove, je Tonin odvrnil: "Prepričan sem, da je Anže Logar, ko je odrinil globoko na levo, ali če hočete globoko v sredino, dal veliko priložnosti za tradicionalnega desnosredinskega kandidata, kar Janez Cigler Kralj je. Ne pričakujem kakšnih hudih delitev glasov. Kdor bo želel desnega kandidata z jasnimi, izdelanimi, tradicionalnimi stališči, bo podprl Janeza Ciglerja Kralja, kdor bo morda ciljal bolj v sredino ali levo sredino, bo imel priložnost izbrati Anžeta Logarja." Logar je po Toninovih besedah v zadnjem nastopu na Tarči dal občutek, da se je v nekaterih delih distanciral od svoje stranke in odpovedal njenim stališčem. "Definitivno nam je na široko odprl vrata," je dodal. 

Tonin je povedal, da je Ciglerja Kralja prvič prosil, da bi kandidiral že pred poletnimi počitnicami. Takrat se je odločil, da se v to ne bi spuščal, vendar pa je dogajanje zadnjih dni pripomoglo k temu, da je v njem dozorela odločitev za kandidaturo. Cigler Kralj bo kandidiral s podporo stranke NSi in njenih poslancev. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Ender3 23:28 06.september 2022.

    Kakšna izjava, kakšen medijski spin, za naivne vernike NSi.

  • drecos123 21:17 06.september 2022.

    budala zarukana lopovska

  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 19:50 06.september 2022.

    Logar pa na levo??? Hahahaha! Skrajodesničarska svinja nikoli ne bo leva, pač pa lahko postane samo skrajnodesničarski prašič!