Slovenija
3852 ogledov

LMŠ ponuja dva tisoč super "služb" za en dan

Marjan Šarec Anže Petkovšek Podpis sporazuma o povolilnem sodelovanju strank LMŠ, SD, Levica in SAB.
Aktivirati želijo predvsem mlade.

V stranki LMŠ bodo dve tretjini mest, ki jim pripadajo v volilnih odborih, torej približno 2000 mest, ponudili prostovoljcem. Aktivirati želijo predvsem mlade in jim tako omogočiti izkušnjo in priložnost za aktivno sodelovanje pri izvedbi državnozborskih volitev.

41. člen Zakona o volitvah v državni zbor določa, da se pri imenovanju članov volilnih odborov najprej upoštevajo predlogi političnih strank, s katerih list kandidatov so bili na zadnjih volitvah v državni zbor izvoljeni kandidati, in sicer po vrstnem redu glede na število izvoljenih kandidatov.

Prostovoljci, ki bodo postali člani volilnih odborov na predlog stranke LMŠ, bodo na dan volitev v volilnem odboru vodili glasovanje na volišču ter po končanem glasovanju ugotavljali izid glasovanja na volišču. Člani volilnih odborov so za svoje delo tudi plačani, kako natančno je odmerjeno njihovo plačilo, je določeno v pravilniku o določitvi meril in kriterijev za določitev višine nadomestil in povračila stroškov članom volilnih organov, zneski pa znašajo med 50 in 60 evri. 

 

 

Komentarjev 19
  • mirror 09:36 03.februar 2022.

    Na volitvah se voli stranka in ne osebe. Če stranka pride v parlament, poslanska mesta zasedejo izbranci. Po tem ključu bosta na poslanskih sedežih spet dezerter Šarec in lažniva Jerca Korče. Ne, hvala.

  • eminenca 16:30 02.februar 2022.

    lahko se pozanimate, koliko sredstev dobi vsaka parlamentarna stranka na posameznega poslanca ... mnogo, mnogo težje je finančna situacija za neparlamentarne stranke ... meni se zdi ta poteza navadno fehtanje in res upam, da nihče ne bo opravil niti minite ...prikaži več dela brezplačno, ker to bila velika naivnost, da ne rečem neumnost

  • eminenca 16:16 02.februar 2022.

    mene bi blo sram se pokazat javnosti, kaj šele kandidirat, kaj šele folk fehtat za pomoč ... imel je vlado, vse je delal z levo roko, nič mu ni blo treba vedet, hvalil se je celo z neuspešnim šolanjem, potem ...prikaži več vlado razpusti in lepo rep med noge, novo pa začne rušit ... kaj folk vidi na taki nenačelni in nezanesljivi osebi, meni ni jasno ... vsak, ki kandidira za poslanca, mora biti sposoben opravljat delo v izvršni oblasti, v večni opoziciji je pa vsako tele lahko ... to je brezveze