Slovenija
17 ogledov

Ločani upajo na stalno krožišče

Miha Ješe, Rober Strah Iztok Golob
V Starem dvoru nadgradnja krožišča. Omejitev tovornega prometa za vozila nad 7,5 tone.

Začasno krožišče pri Starem dvoru naj bi kmalu nadgradili z začasnim montažnim objektom v upanju, da bo država v prihodnosti zagotovila sredstva za dokončno preureditev.

Promet poteka krožno vse od hude nesreče, ko je bilo v trku tovornjaka in avtobusa poškodovanih deset ljudi. Pretočnost je zdaj sicer večja, trenutna rešitev pa zaradi premajhnega radija ni najvarnejša. Ločani so zato z Direkcijo Republike Slovenije za ceste pripravili idejno zasnovo novega montažnega krožišča s stalnim otokom, predvidoma jutri bosta znana tudi finančna konstrukcija in terminski načrt izgradnje. Prizadevanja za rekonstrukcijo so se sicer začela že pred nesrečo, pravi župan. "Nesreča je prizadevanja nedvomno pospešila, če ne kar omogočila spremembo," dodaja.

Omejitev že velja

Ločani se veselijo omejitve tovornega prometa iz smeri Kranja in Medvod, ki jo je DRSC uvedla v ponedeljek. Omejitev velja za vozila nad 7,5 tone, bo pa še omogočen promet tovornih vozil v smeri Gorenje vasi in Železnikov, saj bi sicer onemogočili dostop v Selško in Poljansko dolino.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.