Slovenija
9745 ogledov

Logar o kratkem stiku, ki je nastal med njim in Janšo

Anže Logar Anže Petkovšek
Anže Logar o tem, zakaj ni podpisal izjave, ki jo je SDS dala v podpis svojim poslancem, in o ustanovitvi lastne stranke.

Anže Logar je med tremi poslanci SDS, ki niso podpisali izjave, s katero je izvršilni odbor SDS od svojih poslancev želel zavezo, da bodo do konca aktualnega sklica državnega zbora tako v njem kot izven njega delovali kot člani SDS in člani poslanske skupine SDS. Poleg Logarja izjave nista podpisala tudi Eva Irgl in Dejan Kaloh

Logar je v Odmevih TV Slovenija dejal, da izjave ni podpisal, ker je s svojim dosedanjim delom "dokazal, da sem izpolnjeval voljo tistih, ki so me izvolili". Dejstvo, da izjave ni podpisal, ne pomeni, da odhaja iz poslanske skupine, je zatrdil. 

Anže Logar | Avtor: Anže Petkovšek izjava o prvih rezultatih volitev predsedniškega kandidata Anžeta Logarja v kavarni Slamič Anže Petkovšek

Prepričan je, da se zaradi njegovega nepodpisa izjave odnosi v stranki, katere člane je že 24 let, ne bi smeli spremeniti. O svoji odločitvi, da izjave ne podpiše, se s predsednikom SDS Janezom Janšo ni pogovarjal. Poudaril pa je, da podobne izjave ne bi podpisal ne pred osmimi ne pred tremi leti, tako kot tudi ne v prihodnje. Kljub temu da podpisa ni dal, ne vidi razloga, da ne bi mogel nadaljevati z delom poslanca SDS. 

Janša je zavrnitev podpisa komentiral rekoč, da Logar namerava na naslednjih volitvah z novo stranko onemogočiti zmago SDS. Več o tem, kaj je še povedal, tukaj.  

Na vprašanje, ali ustanavlja novo stranko, je dejal, da ne vidi potrebe po tem. Logar je namreč po predsedniških volitvah ustanovil društvo Platforma sodelovanja, katerega soustanoviteljica je tudi Eva Irgl. Poudaril je, da so s platformo želeli vrniti razpravo o vsebini, ki je pomembna za prihodnost Slovenije v družbeno-politični prostor. Javne tribune na nacionalni ravni in regionalni obiski so po njegovem mnenju dokaz, da je tovrstna komunikacija potrebna in nujna. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 29
  • Kmodri_ 17:26 16.februar 2024.

    Puklasti podrastek!

  • sam1 16:52 16.februar 2024.

    Čeprav se drži "faco",je bil sinoči pri večerni TV oddaji zelo zadržan in v strhu,ker se boji maščevanja svojega šefa.....

  • Facja 13:22 16.februar 2024.

    Če je med Logarjen in Janšo kratek stik...pride Marjan Šarec, vtakne žičko in je stvar zrihtana.