Slovenija
119 ogledov

Lojze Peterle: "Janša mi napoveduje vojno"

Evropski poslanec Lojze Peterle na današnji tiskovni konferenci o svoji udeležbi na razpravi Foruma 21 in svojih pogledih na prihodnost stranke NSi, katere člani se bodo jutri zbrali na volilnem kongresu.

Evropski poslanec Lojze Peterle opozarja, da so v krogu prvaka SDS Janeza Janše iz njegove udeležbe na razpravi Foruma 21 naredili konstrukt brez primere. "Milan Kučan me je povabil na okroglo mizo, Janša mi napoveduje vojno," pravi Peterle, ki je prepričan, da takšna diskreditacija cilja predvsem na stranko NSi. Peterle je na današnji novinarski konferenci poudaril, da "ni nikoli odklonil pogovora o prihodnosti Evrope, tako se je udeležil tudi Foruma 21".

Ta diskreditacija je bila po njegovih besedah kampanjska, široka in dobro organizirana, njen namen pa ni le škodovati njemu, pač pa izrazito cilja na status NSi, ki hoče profilirati krščansko identiteto in ima pred sabo kongres.

Igrati moramo svojo igro

Glede NSi je Peterle prepričan, da bo uspela in okrepila svoj status. "Recept je zelo jasen, igrati moramo svojo igro, ne pa se pustiti voditi na plesišče interesov zunaj nas," poudarja. Opozarja tudi, da SDS na zadnjih volitvah ni dobila manj glasov zaradi NSi, tako da je "fronta proti NSi napačna".

Pred jutrišnjim kongresom NSi Peterle meni, da stranka ne potrebuje zamenjave na vrhu, aktualna predsednica Ljudmila Novak se mu namreč zdi veliko bolj jasna v programski orientaciji kot njen protikandidat Aleš Hojs. Ne vidi pa težav v Hojsovi kandidaturi, da saj jim soočenje pozicij na kongresu lahko pomaga pri razčiščenju, kaj morajo delati v prihodnje.

Vse vendarle ni konstrukt

Glede Janševe obsodbe v zadevi Patria Peterle ugotavlja, da prvak SDS pred vsakimi volitvami doživi pravosodno dejanje. "Obsojam vse, kar gre v Janševem primeru čez meje pravnega odnosa, ne morem pa vsega, kar se mu zgodi, proglasiti za konstrukt," dodaja Peterle. Želi pa si, da bi se Janši čim prej uspelo rešiti vseh obtožb, tudi zato, ker ne želi, da bi bil kdor koli od osamosvojiteljev spoznan kot človek, ki je delal nečedne posle.

Dialog na twitterju

Janšev tvit | Avtor: Twitter Twitter

 

Peterletov tvit | Avtor: Twitter Twitter

 

Komentarjev 19
  • murderone 17:39 28.november 2014.

    Pa kaj res ne more nekdo postreliti vse te golazni od A do Ž pa po potem malo miru ali ali kaj?

  • Tupamaros 17:26 28.november 2014.

    Lojze. Kučan in F21sta pomembna za prihodnost Evrope in Slovenije kot lanjski sneg. Skisani možgani ne ločijo zrn od pleve.

  • jezero 16:06 28.november 2014.

    Punca, pojdite po vaseh in trgih in ulicah in boste začudeno ugotovili, da se ljudem JJ sladko je.e, kot rečejo. To on ve, zato stalno povzroča kozlarije; da je prisoten v medijih. Sicer bi ga Slovenci pozabili v enem ...prikaži več tednu. Tako hud "državnik" je on. Pravzaprav bi ga z veseljem izbrisali!