Slovenija
26 ogledov

Lop po glavi in hop po evrih

Na Primorskem ima OMV 26 črpalk. Žurnal24 main
Na Spodnjih Škofijah so oropali bencinsko črpalko OMV. V podjetju so se zavili v molk. Na Petrolu pravijo, da imajo do šest ropov na leto.

“Zaposleni, ki sta ga roparja napadla, je lažje poškodovan in je trenutno doma,” nam je povedal Matej Žgavec, področni vodja OMV za Obalo. V torek zvečer, nekaj po 20. uri, sta namreč dva zamaskirana človeka oropala bencinski servis na Spodnjih Škofi jah, ki je v neposredni bližini nekdanje meje z Italijo. Bencinski servis je bil včeraj dopoldne zaprt, policisti so opravljali preiskavo na terenu.

Na OMV so obmolknili
“Dodatnih informacij glede ropa zaradi interesa preiskave ne moremo posredovati,” pravi tiskovna predstavnica policije Anita Leskovec. Lani po njenih besedah na Primorskem
ni bilo nobenega ropa črpalke, podatkov za prejšnja leta pa se ni mogla spomniti.

Roparja sta v torek na Škofi jah ukradla za zdaj še neznano količino gotovine. Na OMV smo poskušali izvedeti nekaj podrobnosti v zvezi z varovanjem njihovih bencinskih servisov ter tudi koliko gotovine imajo običajno v blagajnah, vendar je Valentina Daneu, odgovorna za odnose z novinarji, odgovore na naša vprašanja zavrnila, češ da med preiskavo ne more razkrivati nobenih informacij.

Petrol do šest ropov na leto
Na Primorskem ima OMV 26 črpalk, Petrol pa 38, od tega dve na Obali. “Na leto imamo od tri do šest ropov,” nam je povedal Aleksander Salkič s Petrola. Huje poškodovanih uslužbencev v zadnjih letih med ropi ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.