Slovenija
11334 ogledov

Loredana zapušča še ena članica ožje ekipe

Danijel Bešič Loredan Saša Despot
V času, ko je Bešič Loredan prevzel mandat ministra za zdravje, so z ministrstva odšli štirje tesni sodelavci.

"Obljubili so nam sestanek z ministrom Bešič Loredanom, a je na sestanek prišla Breda Božnik, ki pa glede težav starostnikov ni imela nobenih rešitev, prosila nas je le, da smo strpni. Zdaj vidim, da tudi ona odhaja z ministrstva," razlaga predsednica Srebrne niti Biserka Marolt Meden. 

O odhodu državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Brede Božnik poroča N1. Božnikova je bila zadolžena za področje primarnega zdravstva, pred tem pa je bila zasebnega doma starejših občanov SeneCura Vojnik in predsednica Socialne zbornice. 

Čeprav mandat Danijela Bešiča Loredana traja šele tri mesece in pol, je to že četrti odhod člana njegove ekipe. Odpoved pogodbe o zaposlitvi na ministrstvu za zdravje je podal tudi zdravnik Iztok Kos, v. d. direktorja generalnega direktorata za zdravstveno varstvo (DZV). 

Z ministrstva je odšla tudi vodja kabineta Sandra Kašca in državna sekretarka Aleksandra Lah Topolšek, ki je kot državna sekretarka skrbela za področje zdravstvene nege, 
Bešič Loredan je v zvezi z odhajanjem ljudi, ki jih je pripeljal na ministrstvo dejal, da niso izpolnili pričakovanj. Za N1 pa so z ministrstva odgovorili, da so bile razlog za menjave zaposlenih, ki so bili na ministrstvu zaposleni že pred prihodom sedanjega vodstva, reorganizacije. Reorganizacijo in menjave pa so izvedli zaradi potreb delovnega procesa in zaradi povečanja učinkovitosti dela.

Medtem nekateri viri poročajo o slabih razmerah na ministrstvu in razočaranju nad Bešič Loredanom.  Premeščeni uradniki po neuradnih informacijah z vodstvom ministrstva nimajo skoraj nič stikov in nikoli ne izvedo razlogov za premestitev, poroča N1.

Komentarjev 7
  • Pierre 11:31 19.april 2023.

    Ni panike bo Janša vse porihtal!!!!

  • Naklonsky 22:27 19.september 2022.

    Jasno je bilo že na začetku, da se je tip obul v prevelike čevlje. Pa še s sposobnostjo ima težave. Sicer pa butast narod si ne zasluži drugačnega. Živela ‘svoboda’!

  • bobubob 20:50 19.september 2022.

    Seveda tam še lahko odhajajo, saj je za zdravje (oz. bolezni) skrbeča stroka prisotna le še na ministrstvu, dohtarji, sodeč po pripovedovanju znancev, pa so očitno že odšli - saj jih komajda kje lahko še obiščeš. Le kam so odšli? ...prikaži več Zapravljat bojne dodatke? V ordinacijah pa potem vsi utrujeni počivajo in še telefona ne zmorejo dvigniti? Če imaš srečo, dobiš 'napotnico' za iskanje nadomeščujočega zdravnika... Da so stroko pozaprli zaradi sodelovanju v genocidu namreč kar težko verjamem.