Slovenija
1518 ogledov

Lovec med neurjem padel s preže

Lovska puška Profimedias
S kolegom je lovil srnjad.

Starejša lovca sta v sredo zvečer v lovišču na območju Malne pri Jurovskem dolu lovila srnjad. Med neurjem se je prevrnila lovska preža, na kateri sta bila, pri tem pa se je 79-letni lovec huje poškodoval, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Lovca, stara 79 in 68 let, sta bila na lovski preži na okoli 2,3 metra od tal. "Zaradi neurja je prišlo do nenadnega sunkovitega vetra, ki je lovsko prežo prevrnil. Dodatno so k temu pripomogli strohneli stebri lovske preže," ugotavljajo na policiji.

Ob padcu se je starejši lovec huje poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

Policisti in kriminalisti dogodek še preiskujejo. Ko bodo zaključili kriminalistično preiskavo, bodo posredovali ugotovitve pristojnemu okrožnemu državnemu tožilstvu.

Lovska puška 28-letnik Svet Lovski kolega ga je ustrelil v glavo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 16:31 30.julij 2020.

    sej ne, da me briga, ampak preža dobra 2 metra od tal, hmm ... nisem član zelene bratovščine, ampak nisem pa še videl take preže, ... ponavadi so take, kot je slliki pod člankom, do gor je pa dolga lojtra ...prikaži več ... jah , vreme je nestabilno splače malo spremljat radarsko sliko padavin, bolš kot pa zjat korona aplikacijo ... vreme je lahko bolj nevarno

  • Božidar Dinič 16:28 30.julij 2020.

    DOBESEDNO NAZAJ K MATERI ZEMLJI