Svet
14105 ogledov

Lovski kolega ga je ustrelil v glavo

Lovska puška Shutterstock
Neesreča bi se lahko končala precej bolj tragično.

28-letni Marko Vidak iz hrvaškega Ferdinandovca se je v nedeljo udeležil skupinskega lova. Ko je iz gozdnega rastja poletel fazan, je pogledal v njegovi smeri, nato pa zaslišal strel in hkrati bolečino na obrazu, pišejo hrvaški portali. Bil je ustreljen.

Vidak, sicer oče dveletnega otroka, je za portal 24.sata povedal, da je očitno, da ga je Bog rešil. Če bi šibre strela končale le nekaj milimetrov bolj v levo, bi ga zadele v oko. V skupinskem lovu ga je ustrelil 65-letni lovski kolega.

Marko Vidak | Avtor: 24sata 24sata

lovec Svet Hrvaški lovec ustrelil migranta

Mladega lovca so lovski kolegi takoj odpeljali v bolnišnico, kjer so ga nemudoma operirali. K sreči njegove poškodbe niso bile hude, danes je že v domači oskrbi. Za omenjeni portal je povedal, da je še vedno v šoku, a da je hvaležen, da so se stvari razpletle kot so se. Lovskemu kolegu ni zameril, pove, da je jasno, da ga ni poškodoval namenoma.

Zoper 65-letnega lovca je policija kljub temu sprožila postopek; napisali so kazensko prijavo in mu odvzeli orožje.

Omenjeni portal dodaja še, da ne glede na varnostne ukrepe, ki so jih sprejeli pristojni, na Hrvaškem vsako leto pride do več primerov poškodb med lovci.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar Wandalessi
    Wandalessi 23:49 29.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • Snežinko 19:53 29.oktober 2019.

    Seveda ga ni namenoma, kar pa ga niti pod razno ne razreši odgovornosti. Upam, da nikoli v življenju ne bo imel več orožja v rokah. Pa ne moreš kar tako v tri krasne streljat, no,p...

  • maresem 15:32 29.oktober 2019.

    Nobene škode, naj se pokokajo med sabo, bagra jagerska.