Slovenija
73 ogledov

Lovec obstrelil lovca

Lov na živali Shutterstock
Streljal je na fazana, a zadel tudi lovca.

Lovci lovskega društva Cankova so po navedbah policije lovili malo divjad na več krajih v svojem revirju, med drugim tudi v Domajincih ob potoku. Razdelili so se v dve skupini, ki ta hodili ob levi oz. desni strani potoka. Pri mostu čez potok, kjer je bil predviden konec lovišča, sta stala dva lovca, ki sta zapirala pot divjadi. Ko sta obe skupini lovcev prišli skoraj do mostu, je iz grmovja nenadoma poletel fazan.

58-letni lovec, ki je na levem bregu potoka zapiral pot divjadi, je s šibrenico ustrelil na fazana, pri tem pa je zadel tudi lovca iz skupine, ki se mu je bližala. Takoj po tem dogodku je vodja lova prekinil lov.

Poškodovani 38-letni lovec, ki so ga šibre zadele v obe roki in ga lažje telesno poškodovali, je iskal zdravniško pomoč v soboški bolnišnici. Po zdravniški oskrbi je bil odpuščen.

Zaradi povzročitve splošne nevarnosti bodo policisti kazensko ovadili policista, ki je med lovom obstrelil drugega lovca.

Nesrečni dogodek se je po navedbah policije zgodil okoli 13. ure.

Komentarjev 5
  • feferon 16:28 04.november 2012.

    Naj gredo še politiki v hosto zdravit svoje komplekse. Eden gor ali dol se ne pozna.

  • Sonja Grom 10:57 04.november 2012.

    Postrelijo naj se med sabo, barbari!

  • Avatar Zala
    Zala 02:47 04.november 2012.

    Zaradi povzročitve splošne nevarnosti bodo policisti kazensko ovadili policista, ki je med lovom obstrelil drugega lovca.Kdo je kaj lovil in kdo je koga obstrelil?