Slovenija
16 ogledov

Lovijo kače in rešujejo ljudi

Takole so celjski poklicni gasilci v torek z zračno blazino s strehe reševali Ža Žurnal24 main
Gasilci. Sodobna oprema za večjo uspešnost.

Celje. “Predvčerajšnjim smo posredovali v Žalcu, kjer se je občan zatekel na streho in grozil, da bo skočil z nje. Posredovati so morali policisti, devet prostovoljnih gasilcev iz Žalca in še štirje gasilci naše Poklicne gasilske enote (PGE) Celje,” intervencijo pojasnjuje direktor PGE Celje Janko Požežnik.

V stanovanju kača
Prav tako so ta teden posredovali pri Celjanki, ki ji je v pritlično stanovanje zlezla kača. “Ko se je vračala z obiska pri sosedi, je videla kačo lesti v stanovanje. Gasilci so umaknili pohištvo, jo ujeli in vrnili v naravno okolje,” opisuje Požežnik. Letos so zaradi kač posredovali že trikrat. “Zato bomo nabavili tudi opremo za takšna posredovanja,” nam pove.

Pred kratkim so podpisali pogodbo o dobavi nove gasilske cisterne, ki jo bodo dobili prihodnje leto. “Nova bo zamenjala staro, ki intenzivne vsakodnevne rabe ne zmore več,” še pove Požežnik. Poudarja, da sta sodobna oprema in nenehno usposabljanje poklicnih gasilcev nujna za zagotavljanje varnosti občanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.