Slovenija
24 ogledov

Lovšetova rekordna varščina že v proračunu

skakalci sprejem brnik lovše Boštjan Tacol
Tomaž Lovše bo spet dihal zrak svobode, saj je bila varščina za njegov izpust iz pripora že vplačana. A deževen vikend bo še vedno preždel na Povšetovi.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so potrdili, da je bila varščina (po poročanju nekaterih medijev gre za rekordno vsoto v višini milijona evrov) že vplačana, vendar pa pogoji za izdajo sklepa o odpravi pripora Tomažu Lovšetu še niso izpolnjeni. Sklep bo namreč pravnomočen, ko bo sodišče prejelo izjavo tožilca Jožeta Kozine, da se odpoveduje pritožbi. Tožilec je takšen korak napovedal včeraj, ko je tudi dejal, da gre po njegovem vedenju za rekordno varščino pri nas.

Kot poroča spletni Dnevnik, sodišče tožilčeve izjave do popoldneva ni prejelo, kar pomeni, da bo Lovše vsaj še do ponedeljka preživel v priporu.

Aretiran avgusta

Preiskovalna sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča je nekdanjemu nosilcu franšize Diners za Slovenijo proti plačilu varščine odpravila pripor, v katerem je bil od začetka avgusta, ko so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada opravili več hišnih preiskav zaradi suma oškodovanja Dinersa v višini najmanj devet milijonov evrov.

Pripor mu je bil odrejen zaradi begosumnosti, ki jo je sodišče utemeljevalo z njegovim stalnim bivališčem (in premoženjem) v tujini, s tem, da se je občasno nahajal na Floridi, njegova žena ima tuji vizum, otroci tuje državljanstvo in plačano šolnino v tujini.

Zaradi odrejenega pripora pa se je Lovše med drugim pritožil tudi na ustavno sodišče, saj po njegovem mnenju utemeljenega suma očitanega kaznivega dejanja ne izkazujejo niti domnevne nepravilnosti pri poslovanju družbe Diners, kot jih je ugotovila Banka Slovenije, niti očitek, da mu je Diners Club Slovenija omogočal nemoteno uporabo plačilnih kartic. 

Komentarjev 4
  • renemario 19:26 22.november 2013.

    Od kod ženi 1 mil. € ????? Od kod, ko pa imajo dolgove za 20 generacij Loveštov. Tudi njo je potrebno vzeti pod lupšo. Kaj delajo kriminalisti in tožilci ???Kdaj se bo to končalo????

  • Johan Spohan 18:24 22.november 2013.

    Spizdu 9 miljonov, dal pravosodju miljon in odšel samo z osmimi miljoni. Ja tudi on ima miljon zgube. Revež

  • Avatar čavez
    čavez 18:06 22.november 2013.

    Denar bo poniknu v sodne žepe.